Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nötiga kikärtsbiffar med tomat- & avokadosallad

Kikärtsbiffar med hasselnöt och mandel har ett härligt tuggmotstånd och en god smak. Biffarna består av mättande bönor och ärtor som samsas med knapriga bitar av nötter och kärnor. Servera med en fräsch tomat- & avokadosallad och en smakrik rödbetsdipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kikärtsbiffar: Tillaga kikärtsbiffarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rödbetsdipp: Lägg samtliga ingredienser i en blender, eller använd stavmixer, och mixa till en slät konsistens. Smaka av med örtsalt. Röran kan med fördel tillagas några dagar före servering. Håller 5 dagar i kylskåp.
  3. Sallad: Blanda tomat, avokado, rödlök och persilja i en skål. Ringla över olivolja, citronjuice, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd runt och ställ åt sidan till servering.
  4. Pepparrotsmajonnäs: Blanda samman ingredienserna. Fyll gärna i en spritspåse och ringla över biffar och sallad. Servera biffarna tillsammans med rödbetsdip, tomat- & avokadosallad och pepparrotsmajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktsofri yoghurt och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paktet mix till kikärtsbiffar à 200 g (gärna kikärtsbiffar hasslnöt & mandel)
Rödbetsdipp
  • 1 kokt rödbeta (i bitar)
  • 1 dl yoghurt
  • 3 msk tahini (sesampaste)
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1/2 krm cayennepeppar
Tomat och avokadosallad
  • 2 tomater (i bitar)
  • 2 avokado
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • juice av 1/4 citron
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ca 2 krm havssalt
  • nymalen peppar
Pepparrotsmajonnäs
  • 3/4 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • skal av 1/4 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/3 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?