Nötiga kikärtsbiffar med tomat- & avokadosallad
Kikärtsbiffar med hasselnöt och mandel har ett härligt tuggmotstånd och en god smak. Biffarna består av mättande bönor och ärtor som samsas med knapriga bitar av nötter och kärnor. Servera med en fräsch tomat- & avokadosallad och en smakrik rödbetsdipp.
Ingredienser
4 portioner
1 paktet mix till kikärtsbiffar à 200 g (gärna kikärtsbiffar hasslnöt & mandel)
Rödbetsdipp
1 kokt rödbeta (i bitar)
1 dl yoghurt
3 msk tahini (sesampaste)
1/2 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
Tomat och avokadosallad
2 tomater (i bitar)
2 avokado
1 liten tunt skivad rödlök
1 knippe persilja
2 msk olivolja
juice av 1/4 citron
1 tsk balsamvinäger
ca 1 - 2 krm havssalt
nymalen peppar
Pepparrotsmajonnäs
3/4 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
skal av 1/4 citron
1 msk citronjuice
2 msk riven pepparrot
1/3 tsk örtsalt
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Seriöst, att värma biffar, hur kan detta vara ett ”recept”?
Annika
2020-05-01Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi lägger upp recept i alla kategorier, allt mellan enkla och svåra. I det här receptet har vi använt oss av färdiga biffar och samtidigt ger vi recept på tillbehör som passar till kikärtsbiffar. Goda tillbehör oavsett om man köper färdiga eller lagar biffarna själv! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-04