Bönlasagne med spenat & färskost
Spenat och färskost sätter smak på den här supergoda lasagnen som dessutom är glutenfri. Bönlasagne har ett högt proteininnehåll och är rik på fiber så den mättar bra. Servera med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka och salladsmix.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk olivolja (+ extra till formen)
250 g färsk spenat
salt
peppar
7 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g färskost
rivet skal av 1/2 citron
1 msk majsstärkelse
1 paket bönlasagneplattor (à 120 g)
1 - 2 dl riven ost
ev körsbärstomater
Till servering
valfri sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna kommer jag aldrig försöka mig på igen. Trots minst 4 ggr gånger så mycket maizenamjöl så blev såsen ändå inte krämig. Jag gav till slut upp o stekte tunna pannkakor till middag. Spenaten o löken var gott till pannkakorna. 😄
Magnus
2024-01-05Nä, detta var ingen hit! Bönlasagneplattorna var, sim någon annan skrev, svåra att jobba med. Om jag gör något liknande i framtiden så blir det ingen citron, för surt enligt min smak. Mer spenat, i med tomaterna i lasagnen, lite bättre kryddning och smula i fetaost så det blir lite smak på lasagnen för, enligt min smak, så behövs det.
Carina
2023-08-22Väldigt vattning sås trots 3 gånger så mycket maizena som i receptet! Jag la till mycket mer spenat, och hade i citronsaft i ostsåsen. Smaken blev god! Kommer göra den igen men med mycket mindre vatten!
Anna
2022-05-04