Spenat och färskost sätter smak på den här supergoda lasagnen som dessutom är glutenfri. Bönlasagne har ett högt proteininnehåll och är rik på fiber så den mättar bra. Servera med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka och salladsmix.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och riven ost mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Recept och bild i samarbete med Risenta.
Kommentarer
Janos
2020-10-30Bönplattorna suger inte upp vätskan som dem vanliga lasagne plattorna gör och därför blir det vattnig. Jag fick klagomål att lasagnen blev vattning. Nästa gång kommer jag att köra med tjockare sås eller testar annat produkt... bönplattorna var absolut inte lätt att jobba med heller.
Redaktionen
2017-04-28Hej Camilla, rankningen (stjärnorna) i recepten är ni kunder som klickar i för att betygssätta recepten. Som det står i receptet så är detta ett samarbete med Risenta, så receptet kommer från dem. Vad tråkigt att du tycker det blev för vattnigt, använde du fryst eller färsk spenat? Naturligtvis kan man öka upp mängden spenat om man vill det eller tillsätta rökt lax som det står i tipset. Hälsningar Ulrika
Camilla
2017-04-27Jag har aldrig sett en ranking som denna. Luktar som "produktplacering" att ICA ställer upp. Nu till receptets propotioner. För mycket vätska, dubbelt så mycket spenat hade varit mer rimligt. och såsen smakade surt.