Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönlasagne med spenat & färskost

Spenat och färskost sätter smak på den här supergoda lasagnen som dessutom är glutenfri. Bönlasagne har ett högt proteininnehåll och är rik på fiber så den mättar bra. Servera med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka och salladsmix.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
    Stek vitlök och lök i olja utan att de tar färg. Vänd ner spenat och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna, vispa ner färskosten. Smaka av med rivet citronskal, salt, peppar och red med majsstärkelsen utblandad i lite vatten tills du får en krämig konsistens.
  3. Smörj en ugnsfast form och varva sås, lasagneplattor och spenatblandning. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över riven ost och gratinera i ca 30 minuter tills den är gyllenbrun. Vill du ha varma körsbärstomater kan du lägga in dem i en smord form i ugnen samtidigt med lasagnen.
  4. Till servering: Servera med en god sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och riven ost mot mjölkproteinfria ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Tips

För variation addera ex. 200 g rökt lax (för 4 port), också supergott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja (+ extra till formen)
  • 250 g färsk spenat
  • salt och peppar
  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färskost
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 paket bönlasagneplattor (à 120 g)
  • 2 dl riven ost
  • ev körsbärstomater
Till servering
  • valfri sallad
Lägg till i inköpslistan