Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold
En värmande sallad till middag? Prova då denna med majrova, sparris och mangold som serveras med matvete eller bulgur därtill. Den kokade majrovan och sparrisen värmer salladen tillsammans med matvetet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
4 portioner matvete, hel dinkel eller bulgur
2 - 3 majrovor eller kålrabbi (à 200 g)
1 bunt grön sparris (à ca 250 g)
4 mangoldstjälkar med blad, eller babyspenat (4 stjälkar motsvarar 1 påse babyspenat à 125 g)
1 dl naturella solrosfrön
1/2 dl naturella pumpakärnor
1 msk kallpressad raps- eller olivolja
flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete, dinkel eller bulgur med quinoa, ris, majs eller bönor.
Gör så här
Tips
Den vågade använder nakenhavre eller kamutvete till denna vackra sallad. Går utmärkt att förbereda dagen före och servera som bufférätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer