Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold

En värmande sallad till middag? Prova då denna med majrova, sparris och mangold som serveras med matvete eller bulgur därtill. Den kokade majrovan och sparrisen värmer salladen tillsammans med matvetet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold

Ingredienser

4 portioner
4   portioner matvete, hel dinkel eller bulgur
2 - 3   majrovor eller kålrabbi (à 200 g)
1   bunt grön sparris (à ca 250 g)
4   mangoldstjälkar med blad, eller babyspenat (4 stjälkar motsvarar 1 påse babyspenat à 125 g)
1 dl  naturella solrosfrön
1/2 dl  naturella pumpakärnor
1 msk  kallpressad raps- eller olivolja
flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete, dinkel eller bulgur med quinoa, ris, majs eller bönor.

Gör så här

Tips

Den vågade använder nakenhavre eller kamutvete till denna vackra sallad. Går utmärkt att förbereda dagen före och servera som bufférätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga