Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold

En värmande sallad till middag? Prova då denna med majrova, sparris och mangold som serveras med matvete eller bulgur därtill. Den kokade majrovan och sparrisen värmer salladen tillsammans med matvetet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvete, dinkel eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär majrovan eller kålrabbin i klyftor. Skär sparrisen på mitten längs med. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, börja med dem som har längst koktid.
  3. Skär mangoldstjälkarna i 2–3 cm stora bitar och bladen i tunna strimlor. Om du i stället använder färsk spenat kan du behålla bladen hela.
  4. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr och het stekpanna.
  5. Blanda matvetet, grönsakerna och fröerna med olja. Vänd ner mangolden eller spenaten. Strö över flingsalt. Servera gärna salladen med ett gott bröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete, dinkel eller bulgur med quinoa, ris, majs eller bönor.

Tips

Den vågade använder nakenhavre eller kamutvete till denna vackra sallad. Går utmärkt att förbereda dagen före och servera som bufférätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner matvete, hel dinkel eller bulgur
  • 3 majrovor eller kålrabbi (à 200 g)
  • 1 bunt grön sparris (à ca 250 g)
  • 4 mangoldstjälkar med blad, eller babyspenat (4 stjälkar motsvarar 1 påse babyspenat à 125 g)
  • 1 dl naturella solrosfrön
  • 1/2 dl naturella pumpakärnor
  • 1 msk kallpressad raps- eller olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan