Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Betyg 4.4 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Denna ljumma sallad med fylld pasta och god mozzarella är snabb och fräsch. Blanda bara ihop din syrliga dressing med grönsaker, mozzarella och aromatisk basilika och lägg upp på ett stort fat med din nykokta pasta. Bara att hugga in och njuta!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
250 g körsbärstomater
2 avokado
2 mozzarella (à 125 g)
1 schalottenlök
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 - 2 1/2 msk balsamvinäger (gärna vit)
juice av 1/2 citron
skal av 1 citron
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 paket färsk fylld pasta (à 250 g), gärna tryffel eller kronärtskocka
1 påse rucola (à 70 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • En av familjens favoriträtter sedan flera år tillbaka (hittade rätten i Buffé 2009), vi lagar den flera gånger varje sommar.

    Camilla

  • Jag fick länken till detta recept av en väninna. Jag själv har nu lagat den massvis av gånger, dock har jag oftast valt att använda vanlig pasta (utan fyllning), till exempel penne och låter den svalna av lite. Den varianten har faktiskt fått mer beröm, nu återkommande på sommarluncher, dopbuffé osv.. Favoritkombon har varit att servera till honungs- och sojamarinerad kycklingfilé med en optional mangorajadressing på sidan av. Underbart recept!

    Emma

  • Vi gör den här rätten ofta! Jättegod. Om man vill ha variation kan dressingen bytas ut mot tryffelolja (olivolja med tryffelsmak) och så kan man tillsätta stekta champinjoner.

    Johanna

  • Jättegod sallad! Vi har gjort den med kronärtskockspasta, men även Karl Johanfylld pasta funkade bra (tyckte jag som gillar Karl Johan). Men vi byter alltid ut mozarella mot fetaost (den kraftigare smaken funkar väldigt bra), sedan brukar vi steka lite bacon och brödkrutonger. Inte lika nyttigt, men själagott!

    Monica

  • TESTLAGARE: SARA GOLLERT Tyckte det var lite lite smak, det vill säga mycket jobb med dressingen jämfört med vad det blev för resultat. Andra gången tog jag mer salt överlag, och i stället för färska tomater ugnsbakade jag dem med olivolja, fl ingsalt och lite färsk mejram. Det höjde smaken jättemycket. BETYG: 3,8

    Ica-köket

  • TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR: En hit! Pasta är som alltid, i alla former, barnens favorit. Dessutom upplevde vi rätten som mycket hälsosam ? plus att den var färgsprakande och vacker. Utmärkt middag en lördag kväll. Varför ändra ett vinnande koncept kände vi inför provlagning nummer två. Men visst går det bra att byta ut pastan mot sorter med andra fyllningar. Det är svårt att misslyckas med den här rätten. Mums! BETYG: 5,0

    Ica-köket

  • TESTLAGARE MALIN HAGMAN: Smaken var fantastiskt god tillsammans med den fyllda pastan! En underbar sommarsallad. Jag tyckte nästan att den påminde om grekisk sallad. Bra alternativ till sommarens grillfester där grekisk sallad ofta är standard. Kul att kunna variera med något som smakar lika fräscht. Fetaost passar lika bra som mozza rella men annars vill jag inte ändra rätten, jag älskar den som den är! BETYG: 4,4

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Pastasallad med krämig pestodressing
    Betyg 3.7 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasallad med salami och rucola
    Betyg 4 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Piadina med ost och skinka
    Betyg 4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pastagratäng ziti
    Betyg 4.3 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad