Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Denna ljumma sallad med fylld pasta och god mozzarella är snabb och fräsch. Blanda bara ihop din syrliga dressing med grönsaker, mozzarella och aromatisk basilika och lägg upp på ett stort fat med din nykokta pasta. Bara att hugga in och njuta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
2 avokado
2 mozzarella (à 125 g)
1 schalottenlök
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 - 2 1/2 msk balsamvinäger (gärna vit)
juice av 1/2 citron
skal av 1 citron
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 paket färsk fylld pasta (à 250 g), gärna tryffel eller kronärtskocka
1 påse rucola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stEn av familjens favoriträtter sedan flera år tillbaka (hittade rätten i Buffé 2009), vi lagar den flera gånger varje sommar.
Camilla
Jag fick länken till detta recept av en väninna. Jag själv har nu lagat den massvis av gånger, dock har jag oftast valt att använda vanlig pasta (utan fyllning), till exempel penne och låter den svalna av lite. Den varianten har faktiskt fått mer beröm, nu återkommande på sommarluncher, dopbuffé osv.. Favoritkombon har varit att servera till honungs- och sojamarinerad kycklingfilé med en optional mangorajadressing på sidan av. Underbart recept!
Emma
Vi gör den här rätten ofta! Jättegod. Om man vill ha variation kan dressingen bytas ut mot tryffelolja (olivolja med tryffelsmak) och så kan man tillsätta stekta champinjoner.
Johanna
Jättegod sallad! Vi har gjort den med kronärtskockspasta, men även Karl Johanfylld pasta funkade bra (tyckte jag som gillar Karl Johan). Men vi byter alltid ut mozarella mot fetaost (den kraftigare smaken funkar väldigt bra), sedan brukar vi steka lite bacon och brödkrutonger. Inte lika nyttigt, men själagott!
Monica
TESTLAGARE: SARA GOLLERT Tyckte det var lite lite smak, det vill säga mycket jobb med dressingen jämfört med vad det blev för resultat. Andra gången tog jag mer salt överlag, och i stället för färska tomater ugnsbakade jag dem med olivolja, fl ingsalt och lite färsk mejram. Det höjde smaken jättemycket. BETYG: 3,8
Ica-köket
TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR: En hit! Pasta är som alltid, i alla former, barnens favorit. Dessutom upplevde vi rätten som mycket hälsosam ? plus att den var färgsprakande och vacker. Utmärkt middag en lördag kväll. Varför ändra ett vinnande koncept kände vi inför provlagning nummer två. Men visst går det bra att byta ut pastan mot sorter med andra fyllningar. Det är svårt att misslyckas med den här rätten. Mums! BETYG: 5,0
Ica-köket
TESTLAGARE MALIN HAGMAN: Smaken var fantastiskt god tillsammans med den fyllda pastan! En underbar sommarsallad. Jag tyckte nästan att den påminde om grekisk sallad. Bra alternativ till sommarens grillfester där grekisk sallad ofta är standard. Kul att kunna variera med något som smakar lika fräscht. Fetaost passar lika bra som mozza rella men annars vill jag inte ändra rätten, jag älskar den som den är! BETYG: 4,4
Ica-köket