Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad hela veckan

På ungefär en halvtimme kan du göra en härlig salladsbas som håller nästan hela veckan så länge den förvaras i kyl. Blanda sedan basen med olika tillbehör för varje dag. Vad sägs om god sallad med senapssmak eller krispig nöt- och äppelsallad?

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äppelcidervinäger, olivolja, socker, salt och svartpeppar.
  2. Strimla vitkålshuvudet (använd gärna en osthyvel) och purjolök fint och riv morötter grovt (enklast med matberedare).
  3. Blanda med dressingen. Smaksätt basen olika under veckan.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitkålshuvud
  • liten purjolök
  • 5 morötter
Smaksättningar
  • Måndag: sesamfrön, färsk koriander
  • Tisdag: äpple, rostade hasselnötter
  • Onsdag: råriven rödbeta, rostade pumpakärnor
  • Torsdag: matyoghurt, dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer