Sallad hela veckan
På ungefär en halvtimme kan du göra en härlig salladsbas som håller nästan hela veckan så länge den förvaras i kyl. Blanda sedan basen med olika tillbehör för varje dag. Vad sägs om god sallad med senapssmak eller krispig nöt- och äppelsallad?
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
8 portioner
1 dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
5 morötter
1 vitkålshuvud
liten purjolök
Smaksättningar
Måndag: sesamfrön, färsk koriander
Tisdag: skivat äpple, rostade hasselnötter
Onsdag: råriven rödbeta, rostade pumpakärnor
Torsdag: matyoghurt, dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott o fräscht, bekvämt med färdig sallad i kylen😋
Anna-lisa
2020-03-03