Sallad hela veckan

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Sallad hela veckan

På ungefär en halvtimme kan du göra en härlig salladsbas som håller nästan hela veckan så länge den förvaras i kyl. Blanda sedan basen med olika tillbehör för varje dag. Vad sägs om god sallad med senapssmak eller krispig nöt- och äppelsallad?

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Sallad hela veckan

Ingredienser

8 portioner
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  olivolja
2 tsk  socker
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
5   morötter
1   vitkålshuvud
liten purjolök

Smaksättningar

Måndag: sesamfrön, färsk koriander
Tisdag: skivat äpple, rostade hasselnötter
Onsdag: råriven rödbeta, rostade pumpakärnor
Torsdag: matyoghurt, dijonsenap

För alla

Bassalladen och smaksättningar för måndag till onsdag är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Smaksättning för torsdag:
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Gott o fräscht, bekvämt med färdig sallad i kylen😋

Anna-lisa

2020-03-03

Testa liknande recept

Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxgryta med rödbetor och vitkål
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gryta à la russe
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga