Citronkotletter med rotfruktsslaw

0
0
Citronkotletter med rotfruktsslaw

Citronjuice och fläskkotlett blir en trevlig kombination i dessa citronkotletter med rivet skal av citron. Serverar gör du med en rotfruktsslaw, en coleslaw på rotfrukter med crème fraiche, majonnäs och dijonsenap.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Citronkotletter med rotfruktsslaw

Ingredienser

4 portioner

Rotfruktsslaw

1/2 litet vitkålshuvud (1/2 litet huvud motsvarar ca 400 g)
1 rödlök
1 morot
1 palsternacka
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm svartpeppar

Citronkotletter

4 fläskkotletter (à 150 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
rivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör laktos och mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer