Ljummen rimmad lax på blini
Blinier är nästan som små pannkakor fast smeten innehåller jäst. Här serverar du blinierna med ljummen rimmad lax och en röra på böckling och crème fraiche. Som avslutning slår du lite brynt smör över blinin, som serveras direkt ur stekpannan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 dl salt
1/2 dl socker
300 g laxfilé
Böcklingcrème fraiche
200 g rensad böckling
1 dl crème fraiche
2 schalottenlökar
1/2 dl hackad gräslök
Blini
1 ägg
5 g jäst
2 dl ljummen mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 krm salt
50 g smör
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl.
Gör lakfosfri: välj laktosfri mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl.
Gör lakfosfri: välj laktosfri mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer