Ljummen rimmad lax på blini

0
0
Ljummen rimmad lax på blini

Blinier är nästan som små pannkakor fast smeten innehåller jäst. Här serverar du blinierna med ljummen rimmad lax och en röra på böckling och crème fraiche. Som avslutning slår du lite brynt smör över blinin, som serveras direkt ur stekpannan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Ljummen rimmad lax på blini

Ingredienser

4 portioner
1 dl salt
1/2 dl socker
300 g laxfilé

Böcklingcrème fraiche

200 g rensad böckling
1 dl crème fraiche
2 schalottenlökar
1/2 dl hackad gräslök

Blini

1 ägg
5 g jäst
2 dl ljummen mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 krm salt
50 g smör

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl.
Gör lakfosfri: välj laktosfri mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer