Ett rustikt, finskt-ryskt, syrligt rågbröd av surdeg. Gör en raskdeg som får stå över natten, blanda sedan ned fler ingredienser och arbeta degen. Låt vila innan du formar runda kakor som får jäsa igen före gräddning. Servera gärna till soppa.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
1999
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Eva
2022-11-27Ett fantastiskt gott bröd! Härlig syrlig smak och fin konsistens.
Gertrud
2021-11-09Hej igen Vi är två personer som har kommenterat och frågat på receptet Gerd 2021-04-13 och jag själv 2021-10-25 Tacksam för ett svar från er. Brödet blev mycket gott men maskinen orkade inte bearbeta fick dela upp degen. Har en Electrolux riktig köksmaskin som har varit med om mycket bak. Mvh Gertrud
Gertrud
2021-10-25Nu står jag här med en surdegen har följt receptet hela vägen degen är kompakt och som salva Ska det verkligen vara 500gr surdeg i degen eller menar ni 50gr dom är det normala något är väldigt fel i receptet Gertrud