Sötpotatis i ugn med quinoa och marinerad tofu

11
5
Sötpotatis i ugn med quinoa och marinerad tofu

Servera sötpotatis i ugn med kokt quinoa, marinerad tofu och en het grön chilisås som lite nyttigare vardagsmat. Färgstarkt, enkelt, vegetariskt och supergott! Minska på mängden chili för en mildare chilisås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sötpotatis i ugn med quinoa och marinerad tofu

Ingredienser

4 portioner

Grön chilisås

4
gröna chilifrukter
1
vitlöksklyfta
1
kruka citronmeliss
1 tsk
finrivet limeskal
3 msk
färskpressad limejuice
1 1/2 tsk
honung eller lönnsirap
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
salt
600 g
sötpotatis
3/4 msk
olivolja
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
flingsalt

Marinerad tofu

1
liten vitlöksklyfta
1/2
röd peppar (chili)
400 g
fast tofu
2 msk
japansk soja
1/2 msk
honung eller lönnsirap (för veganskt)
1/4 dl
rapsolja
3 dl
quinoa
1/2
grönsaksbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Pirkko

2/20/2021

Jättegod men fick så lite sås!!

Matilda

2/19/2021

Receptet var inte så tydligt i steghänvisningen, tipsar om att låta tofun marinera 30 min och sen börja laga maten. Ha inne potatisen och tofun på samma plåt samtidigt i ugnen. Annars gott!

Carl-fredrik

2/7/2021

Blev väldigt bra gjorde dock en egen variant av salsaverde baserad på detta recept så blev super bra!

Testa liknande recept