Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg

Superfräsch och snabblagad tonfisksallad med matiga ingredienser som potatis, ägg, haricot verts, tomater, lök och oliver med pimiento. I salladen finns dessutom goda smaksättare som dijonsenap, vitvinsvinäger och gräddfil, vilket blir till en ren fest för smaklökarna! Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
  3. Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. 
  4. Tärna tomaterna. Skala och skiva löken.
  5. Låt tonfisken rinna av.
  6. Dressing: Blanda senap, vinäger, och gräddfil i en bunke. Vispa i olivoljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ner haricots verts och lök i dressingen och låt marinera ca 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ner potatis och tomater.
  8. Fördela blandningen på tallrikar. Toppa med tonfisk och äggklyftor. Garnera med oliver.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: Lägg en fuktig kökstrasa platt under bunken när du ska ha i oljan i dressingen, så står bunken stilla när du vispar och häller samtidigt.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 900 g fast potatis
  • 5 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 140 g gröna oliver med pimiento
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2059 kJ / 491 kCal