Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg

19
3
Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg

Superfräsch och snabblagad tonfisksallad med matiga ingredienser som potatis, ägg, haricot verts, tomater, lök och oliver med pimiento. I salladen finns dessutom goda smaksättare som dijonsenap, vitvinsvinäger och gräddfil, vilket blir till en ren fest för smaklökarna! Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg

Ingredienser

4 portioner

Sallad

900 g fast potatis
5 ägg
150 g haricots verts (bönor)
2 tomater
1 rödlök
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)

Dressing

2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
salt och peppar
140 g gröna oliver med pimiento

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Lägg en fuktig kökstrasa platt under bunken när du ska ha i oljan i dressingen, så står bunken stilla när du vispar och häller samtidigt.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Danny

2020-09-13

Erica, laga köttbullar och potatismos, lovar att dom kommer tycka om det istället för ett weird recept du hittade på Ica :*

Therese

2020-07-01

Supergott för hela familjen inklusive barnen!!!

Erica

2014-05-08

Inte något som föll i smaken för barn.

Näringsvärde per portion

Energi 2059 KJ / 491 kCal
Fett 17.2 g
Kolhydrater 46.3 g
Protein 33.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept