Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg

Superfräsch och snabblagad tonfisksallad med matiga ingredienser som potatis, ägg, haricot verts, tomater, lök och oliver med pimiento. I salladen finns dessutom goda smaksättare som dijonsenap, vitvinsvinäger och gräddfil, vilket blir till en ren fest för smaklökarna! Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Ingredienser
4 portioner
Sallad
900 g fast potatis
5 ägg
150 g haricots verts (bönor)
2 tomater
1 rödlök
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
Dressing
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
salt
peppar
140 g gröna oliver med pimiento
Gör så här
00:09:00
00:04:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2059 KJ / 491 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater46.3 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Riktig god sallad. Vi gjorde den som en god middag en helt vanlig sommartorsdag. Gott med en bra rosé (obs! Inga kartonger)
Mats
2024-08-01Jättegott men brukar ta mycket mindre potatis :)
Ellen
2024-07-17Jättegod men mäktig , kanske en aningens starkt med dijon i men lätt att göra och billig 😀
Caroline
2023-07-03