Ljummen potatissallad med tonfisk och ägg
Superfräsch och snabblagad tonfisksallad med matiga ingredienser som potatis, ägg, haricot verts, tomater, lök och oliver med pimiento. I salladen finns dessutom goda smaksättare som dijonsenap, vitvinsvinäger och gräddfil, vilket blir till en ren fest för smaklökarna! Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
Sallad
900 g fast potatis
5 ägg
150 g haricots verts (bönor)
2 tomater
1 rödlök
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
Dressing
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
salt och peppar
140 g gröna oliver med pimiento
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Lägg en fuktig kökstrasa platt under bunken när du ska ha i oljan i dressingen, så står bunken stilla när du vispar och häller samtidigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2059 KJ / 491 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater46.3 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Jättegod men mäktig , kanske en aningens starkt med dijon i men lätt att göra och billig 😀
Caroline
2023-07-03Jättegod sallad, dressingen passar till annat också. Kommer att bli min favorittonfisksallad!
Petra
2022-02-08Erica, laga köttbullar och potatismos, lovar att dom kommer tycka om det istället för ett weird recept du hittade på Ica :*
Danny
2020-09-13