Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med matjessill

Underbart somrig potatissallad med rödlök, rödbetor, mini fraiche och matjessill. Potatissalladen serveras ljummen och passar utmärkt till middag vilken som helst av sommarens soliga dagar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa dem med mini fraichen och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt potatisen rinna av och varva den med lök och rödbetsröra i en skål.
  5. Låt sillen rinna av och fördela den ovanpå potatis- och rödbetsröran.
  6. Servera med knäckebröd och ägghalvor.

För alla

Gör laktos- och mjölkfritt: Byt ut mini fraichen mot mjölk- och laktosfritt alternativ.
Gör glutenfritt: Byt ut brödet mot glutenfritt alternativ.

Tips

Istället för matjessill kan man servera stekta fiskfiléer, t ex lax eller hokifilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 inlagda rödbetor
  • 1 dl mini fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 burkar matjessill i bitar (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2767 kJ / 661 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden