Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

7
3
Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

En ljummen potatissallad med brynt smör och varmrökt lax som passar lika bra till midsommar som andra dagar i solen. Det brynta smöret får fint nötig smak som tar fram det bästa ur färskpotatisen och den rökta laxen. Krispiga primörer som sparris och rädisor piggar upp salladen.

Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

Ingredienser

4 portioner
800 g färskpotatis
250 g grön sparris
1/2 knippe rädisor
100 g smör
1 huvudsallad
4 msk finhackad färsk dill
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
4 port varmrökt lax med peppar (ca 400-500 g/4 port))

Garnering

färsk dill

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anette

2022-06-21

Tänker mig en variant i midsommar med potatis, rädisor, sockerärtor, vattenmelon, purjolök och feta. Tror det brynta smöret kan bli riktigt spännande.

Redaktionen

2017-06-14

Hej! Vi räknar med 400-500 g för 4 portioner. Hälsningar Michelle

Sinikka

2017-06-12

Hur mycket är "4 portioner varmrökt lax" ?

Näringsvärde per portion

Energi 2138 KJ / 511 kCal
Fett 29.6 g
Kolhydrater 31.2 g
Protein 27.8 g
Läs mer om näringsvärden