Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax
En ljummen potatissallad med brynt smör och varmrökt lax som passar lika bra till midsommar som andra dagar i solen. Det brynta smöret får fint nötig smak som tar fram det bästa ur färskpotatisen och den rökta laxen. Krispiga primörer som sparris och rädisor piggar upp salladen.
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
250 g grön sparris
1/2 knippe rädisor
100 g smör
1 huvudsallad
4 msk finhackad färsk dill
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
4 port varmrökt lax med peppar (ca 400-500 g/4 port))
Garnering
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2138 KJ / 511 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater31.2 g
Protein27.8 g
Kommentarer
Tänker mig en variant i midsommar med potatis, rädisor, sockerärtor, vattenmelon, purjolök och feta. Tror det brynta smöret kan bli riktigt spännande.
Anette
2022-06-21Hej! Vi räknar med 400-500 g för 4 portioner. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-14Hur mycket är "4 portioner varmrökt lax" ?
Sinikka
2017-06-12