Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dill- och senapslax i folie med primörsallad

Härlig senapssmakande grillad lax i paket med en fräsch primörsallad av färskpotatis, morötter, sparris och sockerärter. Blanda salladen i en frisk vinägrett av äppelcidervinäger och rapsolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg laxbitarna på var sitt stort ark, dubbelvikt aluminiumfolie. Salta, peppra och stryk ett tunt lager senap på laxen. Strö över dill och sist tunna skivor av citron.
  2. Vik ihop folien till ett tättslutande paket. Grilla med locket på i ca 15 minuter.
  3. Primörsallad: Koka potatisen. Skär morötter och sparris i tunna skivor, förväll dem i lättsaltat vatten och spola hastigt i kallt vatten. Skär sockerärtorna i sneda skivor.
  4. Vinägrett: Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  5. Vänd ihop nykokt potatis, grönsaker och vinägrett i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.
  6. Servera laxpaketet med salladen vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar av laxfilé
  • 1 msk svensk grov senap
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 citron
Primörsallad
  • 10 små färskpotatisar
  • 1 knippe fina späda morötter
  • 1 knippe grön sparris
  • 150 g sockerärtor
Vinägrett
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?