Dill- och senapslax i folie med primörsallad
Härlig senapssmakande grillad lax i paket med en fräsch primörsallad av färskpotatis, morötter, sparris och sockerärter. Blanda salladen i en frisk vinägrett av äppelcidervinäger och rapsolja.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar av laxfilé
1 msk svensk grov senap
1/2 dl finhackad dill
1 citron
Primörsallad
10 små färskpotatisar
1 knippe fina späda morötter
1 knippe grön sparris
150 g sockerärtor
Vinägrett
1 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl rapsolja
1 finhackad schalottenlök
1 dl finhackad gräslök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tar låååång tid och laxen blir torr
Henrik
2023-05-30Hej Henrik! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat receptet att du ska grilla den tills laxen har en innertemperatur på 54°C. En exakt tid är svår att säga eftersom det är många saker som påverkar stekningen, t ex om laxen är kylskåpskall och hur varm grillen är. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-01Jag bredde på rätt rejält med senap och det var bra för annars hade det inte smakat så mycket. Annars var det supergott! Till och med vår 1½-åring åt riktigt bra!
Camilla
2009-05-06otroligt gott och lätt att göra laxpaketet. salladen alldeles utmärkt
Christina
2006-07-09