Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Primörsallad i folie

Dina första späda rotfrukter är helt underbart goda att tillaga i ett foliepaket med mumsigt örtsmör. Den härliga primörsalladen med grönsaker och potatis är ett perfekt tillbehör som kommer bli mycket uppskattat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka basilikan. Blanda försiktigt smöret med vinägern under omrörning. Blanda i vitlök och örter.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Skär salladslöken i bitar och halvera knipplöken och rädisorna. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen och skär sedan sparrisen på mitten. Skär ev potatisen i halvor om de är stora.
  3. Lägg grönsaker, potatis och örtsmör på 4 stora ark aluminiumfolie (för 4 port). Krydda varje paket med salt och peppar.
  4. Vik ihop till paket. Lägg på grillen i ca 10 minuter. Eller tillaga ca 25 minuter i ugnen, 225°C.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk repad, hackad timjan (gärna citron-)
  • 1 kg knippe späda primörmorötter (à 400 g)
  • 1 knippe salladslök (à 125 g)
  • 4 färska knipplökar
  • 4 rädisor
  • 1 bunt sparris (à 250 g)
  • 12 kokta färskpotatisar
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?