Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

En ljummen potatissallad med brynt smör och varmrökt lax som passar lika bra till midsommar som andra dagar i solen. Det brynta smöret får fint nötig smak som tar fram det bästa ur färskpotatisen och den rökta laxen. Krispiga primörer som sparris och rädisor piggar upp salladen.

Ljummen potatissallad med brynt smör och pepparlax

Ingredienser

4 portioner
800 g färskpotatis
250 g grön sparris
1/2 knippe rädisor
100 g smör
1 huvudsallad
4 msk finhackad färsk dill
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
4 port varmrökt lax med peppar (ca 400-500 g/4 port))

Garnering

färsk dill

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Tänker mig en variant i midsommar med potatis, rädisor, sockerärtor, vattenmelon, purjolök och feta. Tror det brynta smöret kan bli riktigt spännande.

    Anette

  • Hej! Vi räknar med 400-500 g för 4 portioner. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hur mycket är "4 portioner varmrökt lax" ?

    Sinikka

Näringsvärde per portion

Energi2138 KJ / 511 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater31.2 g
Protein27.8 g

Testa liknande recept

  • Primörsallad i folie
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad lax och sparris med salsa verde
    Betyg 4.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Primörer med salsa verde
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad