Fikontoast med rökt skinka
Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
8 tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
6 små färska fikon
4 skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
olivolja (till stekning)
salt
nymalen peppar
Marinad
3/4 dl vatten
3/4 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
2 msk mango chutney
1 msk strimlad sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vilket kanonrecept! Mycket gott! Har bjudit på den både som förätt och enklare kvällsmat - då räcker detta recept till två. Det fungerar även med torkde fikon, fast de måste marineras längre.
Rebecka
2008-10-13