Fikontoast med rökt skinka

16
1
Fikontoast med rökt skinka

Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Fikontoast med rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
8 tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
6 små färska fikon
4 skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
olivolja (till stekning)
salt
nymalen peppar

Marinad

3/4 dl vatten
3/4 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
2 msk mango chutney
1 msk strimlad sötmandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Rebecka

2008-10-13

Vilket kanonrecept! Mycket gott! Har bjudit på den både som förätt och enklare kvällsmat - då räcker detta recept till två. Det fungerar även med torkde fikon, fast de måste marineras längre.