Fikontoast med rökt skinka

Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fikontoast med rökt skinka

Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Fikontoast med rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
8 tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
6 små färska fikon
4 skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
olivolja (till stekning)
salt
nymalen peppar

Marinad

3/4 dl vatten
3/4 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
2 msk mango chutney
1 msk strimlad sötmandel

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Vilket kanonrecept! Mycket gott! Har bjudit på den både som förätt och enklare kvällsmat - då räcker detta recept till två. Det fungerar även med torkde fikon, fast de måste marineras längre.

Rebecka

2008-10-13

Testa liknande recept

Mandel- & fikonbollar
Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fikonbollar
Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fikonmarmelad
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Portvinsfikon
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekta fikon med körsbär
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad