Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fikontoast med rökt skinka

Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Koka upp marinaden och ställ åt sidan. Klyfta fikonen och lägg dem i den varma marinaden i ca 15 minuter.
  2. Stek bröden i olja och krydda med salt och peppar. Lägg upp några fikon på varje toast och avsluta med skinka på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
  • 6 små färska fikon
  • 4 skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • nymalen peppar
Marinad
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl råsocker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk strimlad sötmandel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?