Fikontoast med rökt skinka

Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
1
Fikontoast med rökt skinka

Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Fikontoast med rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
8   tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
6   små färska fikon
4   skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
olivolja (till stekning)
salt
nymalen peppar

Marinad

3/4 dl  vatten
3/4 dl  råsocker
3 msk  balsamvinäger
2 msk  mango chutney
1 msk  strimlad sötmandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Vilket kanonrecept! Mycket gott! Har bjudit på den både som förätt och enklare kvällsmat - då räcker detta recept till två. Det fungerar även med torkde fikon, fast de måste marineras längre.

Rebecka

2008-10-13

Testa liknande recept

Mandel- & fikonbollar
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonbollar
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nötbröd med fikon
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbricka med julkryddad frukt- och nötrulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga