Varm kycklingleversallad med chutney

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varm kycklingleversallad med chutney

Denna varma sallad med kycklinglever är både spännande och supernyttig. De välbalanserade smakerna utgörs av sötman hos äpple och mango som möter sältan i bacon. Fräschören kommer av färska örter som timjan och basilika samt spröda salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Varm kycklingleversallad med chutney

Ingredienser

4 portioner
1 dl mango chutney
1 msk hackad färsk timjan
2 msk grovhackad färsk basilika
400 g fryst, tinad kycklinglever
salt
peppar
olja att stekning
vetemjöl till panering
1 paket skivad bacon (à 140 g)
1 vitlöksklyfta
250 g fryst, tinad haricots verts (bönor)
1 äpple
1 liten rödlök
150 g späda salladsblad (t ex fransk blandning i påse/tråg)

Gör så här

00:07:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket god kombination. Passar även dem som inte är så vana vid lever. Leversmaken göms delvis av mango chutney. Något att testa på barn!?

    Christina

Testa liknande recept

  • Mangoglaserad kassler med bönsallad
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk potatissallad
    Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad