Varm kycklingleversallad med chutney

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Varm kycklingleversallad med chutney

Denna varma sallad med kycklinglever är både spännande och supernyttig. De välbalanserade smakerna utgörs av sötman hos äpple och mango som möter sältan i bacon. Fräschören kommer av färska örter som timjan och basilika samt spröda salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Varm kycklingleversallad med chutney

Ingredienser

4 portioner
1 dl mango chutney
1 msk hackad färsk timjan
2 msk grovhackad färsk basilika
400 g fryst, tinad kycklinglever
salt
peppar
olja att stekning
vetemjöl till panering
1 paket skivad bacon (à 140 g)
1 vitlöksklyfta
250 g fryst, tinad haricots verts (bönor)
1 äpple
1 liten rödlök
150 g späda salladsblad (t ex fransk blandning i påse/tråg)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket god kombination. Passar även dem som inte är så vana vid lever. Leversmaken göms delvis av mango chutney. Något att testa på barn!?

Christina

2005-02-01

Testa liknande recept

Lax med haricots verts och tandooridressing
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangoglaserad kassler med bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen potatis- och primörsallad med tomatdressing
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga