Frusen nötbiskvi- och mangotårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Frusen nötbiskvi- och mangotårta är en härligt delikat tårta som smälter i munnen. Den goda biskvibotten av hasselnötter och äggvitor samspelar fint ihop med vaniljglassen med mangosmak. Garnera den läckra mangotårtan med skivad frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Finhacka hasselnötterna i en matberedare. Rosta dem i en stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Häll över dem på en tallrik. Ställ kallt, gärna i frysen.
  3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, vaniljen och saltet under vispning. Vispa tills smeten blivit fast.
  4. Vänd försiktigt i de avsvalnande hasselnötterna.
  5. Använd en rund springform* (ca 24 cm i diameter, för 14 bitar) som mått och rita upp en cirkel på 2 bakplåtspapper.
  6. Lägg papprena på 2 bakplåtar och spritsa/bre smeten inuti cirklarna. Grädda i ca 50 minuter. Skifta plats på plåtarna efter halva gräddningstiden. Stäng av men låt bottnarna stå kvar i ugnen tills den svalnat.
  7. Tina vaniljglassen halvmjuk. Blanda 4 burkar av mangopurén (för 14 bitar) med glassen. Tillsätt ev några droppar gul karamellfärg för att få en gulare ton.
  8. Lägg en av bottnarna i springformen (kantskär ev om den inte passa i formen). Bre över den halvmjuka glassen. Lägg över den andra bottnen och ställ in i frysen i 3-4 timmar.
  9. Ta fram 10-15 minuter före servering. Rör ut resterade mangopuré med honungen och bre ut en liten "spegel" mitt på tårtan. Garnera med skivad frukt.

(* form med löstagbar kant)

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass eller sorbet och kontrollera innehållet i mangopurén.

Tips

Förbered: Tårtan kan med fördel förberedas upp till en vecka i förväg. Ta fram tårtan minst 10-15 minuter före servering.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
  • 400 g hasselnötter
  • 8 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 l vaniljglass
  • 5 burkar mangopuré (à 135 g, barnmat)
  • ev gul karamellfärg
  • 2 1/2 msk flytande honung
  • frukt till garnering, t ex mango, kiwi, drakfrukt och physalis
Lägg till i inköpslistan