Frusen nötbiskvi- och mangotårta

28
0
Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Frusen nötbiskvi- och mangotårta är en härligt delikat tårta som smälter i munnen. Den goda biskvibotten av hasselnötter och äggvitor samspelar fint ihop med vaniljglassen med mangosmak. Garnera den läckra mangotårtan med skivad frukt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Ingredienser

14 bitar
400 g hasselnötter
8 äggvitor
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 l vaniljglass
5 burkar mangopuré (à 135 g, barnmat)
gul karamellfärg
2 - 2 1/2 msk flytande honung
frukt till garnering, t ex mango, kiwi, drakfrukt och physalis

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass eller sorbet och kontrollera innehållet i mangopurén.

Gör så här

(* form med löstagbar kant)

Tips

Förbered: Tårtan kan med fördel förberedas upp till en vecka i förväg. Ta fram tårtan minst 10-15 minuter före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer