Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
0
Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Frusen nötbiskvi- och mangotårta är en härligt delikat tårta som smälter i munnen. Den goda biskvibotten av hasselnötter och äggvitor samspelar fint ihop med vaniljglassen med mangosmak. Garnera den läckra mangotårtan med skivad frukt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Ingredienser

14 bitar
400 g  hasselnötter
8   äggvitor
3 dl  socker
1 msk  vaniljsocker
2 krm  salt
1 l  vaniljglass
5   burkar mangopuré (à 135 g, barnmat)
gul karamellfärg
2 - 2 1/2 msk  flytande honung
frukt till garnering, t ex mango, kiwi, drakfrukt och physalis

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass eller sorbet och kontrollera innehållet i mangopurén.

Gör så här

(* form med löstagbar kant)

Tips

Förbered: Tårtan kan med fördel förberedas upp till en vecka i förväg. Ta fram tårtan minst 10-15 minuter före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färgat socker
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cassataglass
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe med choklad, vanilj och hallon
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga