Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
0
Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Frusen nötbiskvi- och mangotårta är en härligt delikat tårta som smälter i munnen. Den goda biskvibotten av hasselnötter och äggvitor samspelar fint ihop med vaniljglassen med mangosmak. Garnera den läckra mangotårtan med skivad frukt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Frusen nötbiskvi- och mangotårta

Ingredienser

14 bitar
400 g  hasselnötter
8   äggvitor
3 dl  socker
1 msk  vaniljsocker
2 krm  salt
1 l  vaniljglass
5   burkar mangopuré (à 135 g, barnmat)
gul karamellfärg
2 - 2 1/2 msk  flytande honung
frukt till garnering, t ex mango, kiwi, drakfrukt och physalis

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass eller sorbet och kontrollera innehållet i mangopurén.

Gör så här

(* form med löstagbar kant)

Tips

Förbered: Tårtan kan med fördel förberedas upp till en vecka i förväg. Ta fram tårtan minst 10-15 minuter före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokospannkakor med exotisk frukt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga