Frusen nötbiskvi- och mangotårta
![Frusen nötbiskvi- och mangotårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14670/cf_259/frusen_notbiskvi-_och_mangotarta.jpg)
Frusen nötbiskvi- och mangotårta är en härligt delikat tårta som smälter i munnen. Den goda biskvibotten av hasselnötter och äggvitor samspelar fint ihop med vaniljglassen med mangosmak. Garnera den läckra mangotårtan med skivad frukt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
![Frusen nötbiskvi- och mangotårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14670/cf_259/frusen_notbiskvi-_och_mangotarta.jpg)
Ingredienser
14 bitar
400 g hasselnötter
8 äggvitor
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 l vaniljglass
5 burkar mangopuré (à 135 g, barnmat)
gul karamellfärg
2 - 2 1/2 msk flytande honung
frukt till garnering, t ex mango, kiwi, drakfrukt och physalis
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri vaniljglass eller sorbet och kontrollera innehållet i mangopurén.
Gör så här
(* form med löstagbar kant)
Tips
Förbered: Tårtan kan med fördel förberedas upp till en vecka i förväg. Ta fram tårtan minst 10-15 minuter före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer