Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frukt med sabayon och rostade nötter

En smaklig och vacker dessert av frukt med sabayon och rostade nötter. Fördela dina mangobitar i glas och ringla över sabayonen av fluffigt vispad ägg, socker samt vitt vin. Toppa med en smakrik hasselnötscrumble.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Crumble: Blanda ihop vetemjöl, socker, salt, smör och rostade hasselnötter. Fördela den smuliga blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga i ugn i ca 15 minuter.
  3. Sabayon: Vispa äggulor, socker och vin luftigt i en rostfri bunke. Koka upp vatten i en vid kastrull och ställ ner bunken i vattenbadet. Vispa kraftigt (gärna med elvisp) i 3-5 minuter till en fluffig äggkräm.
  4. Frukt: Fördela mangobitar i glas.
  5. Skeda över sabayon. Toppa med hasselnötscrumble.

Ingredienser

Portioner: 4
Hasselnötscrumble
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
Sabayon
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk torrt vitt vin
Frukt
  • 1 paket frysta, tinade mango bitar (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1418 kJ / 339 kCal
Läs mer om näringsvärden