Ljummen färskpotatissallad

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Ljummen färskpotatissallad

Ljummen färskpotatissallad är ett vackert och gott tillbehör på sommarens middagsbord. De rostade pinjenötterna ger en fin nötton i salladen som du ringlar en underbar dressing med vitlök, senap och olivolja över. Snabbt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Ljummen färskpotatissallad

Ingredienser

4 portioner
1   påse pinjenötskärnor (à 50 g)
800 g  färskpotatis
200 g  kalamataoliver
150 g  pecorino- eller parmesan alternativt annan lagrad hårdost
salladsblad

Dressing

2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  vatten
2   pressade vitlöksklyftor
2 tsk  fransk senap
1 tsk  socker
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

som allergiker undrar jag vad man kan använda i receptet istället för pinjenötter. Det borde alltid finnas alternativ till nötter i era recept!

Monica

2012-05-10

hur mycket vitvinsvinäger ska det vara i detta recept eller? Det finns inte med i ingredienslista

Anette

2004-07-18

Näringsvärde per portion

Energi2435 KJ / 581 kCal
Fett40 g
Salt3.36 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med ramslök
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spansk potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga