Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen färskpotatissallad

Ljummen färskpotatissallad är ett vackert och gott tillbehör på sommarens middagsbord. De rostade pinjenötterna ger en fin nötton i salladen som du ringlar en underbar dressing med vitlök, senap och olivolja över. Snabbt och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötskärnorna i en het, torr stekpanna. Koka färskpotatisen och låt den rinna av. 
  2. Sallad: blanda med oliver, pecorino- eller parmesanost i skivor, salladsblad och rostade pinjenötskärnor.
  3. Gör en dressing genom att vispa samman oliovlja, vitvinsvinäger, vatten, pressade vitlöksklyftor, fransk senap, socker, salt och peppar. Ringla den över salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
  • 800 g färskpotatis
  • 200 g kalamataoliver
  • 150 g pecorino- eller parmesanost
  • salladsblad
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2435 kJ / 581 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer