Ljummen färskpotatissallad

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ljummen färskpotatissallad

Ljummen färskpotatissallad är ett vackert och gott tillbehör på sommarens middagsbord. De rostade pinjenötterna ger en fin nötton i salladen som du ringlar en underbar dressing med vitlök, senap och olivolja över. Snabbt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Ljummen färskpotatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
800 g färskpotatis
200 g kalamataoliver
150 g pecorino- eller parmesan alternativt annan lagrad hårdost
salladsblad

Dressing

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
1 tsk socker
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

som allergiker undrar jag vad man kan använda i receptet istället för pinjenötter. Det borde alltid finnas alternativ till nötter i era recept!

Monica

2012-05-10

hur mycket vitvinsvinäger ska det vara i detta recept eller? Det finns inte med i ingredienslista

Anette

2004-07-18

Näringsvärde per portion

Energi2435 KJ / 581 kCal
Fett40 g
Salt3.36 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Ramslökspesto
Betyg 3.3 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spansk potatissallad
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Getostkräm med äppelgranité
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad