Ljummen färskpotatissallad

3
2
Ljummen färskpotatissallad

Ljummen färskpotatissallad är ett vackert och gott tillbehör på sommarens middagsbord. De rostade pinjenötterna ger en fin nötton i salladen som du ringlar en underbar dressing med vitlök, senap och olivolja över. Snabbt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Ljummen färskpotatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
800 g färskpotatis
200 g kalamataoliver
150 g pecorino- eller parmesan
salladsblad

Dressing

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Monica

2012-05-10

som allergiker undrar jag vad man kan använda i receptet istället för pinjenötter. Det borde alltid finnas alternativ till nötter i era recept!

Anette

2004-07-18

hur mycket vitvinsvinäger ska det vara i detta recept eller? Det finns inte med i ingredienslista

Näringsvärde per portion

Energi 2435 KJ / 581 kCal
Fett 40 g
Salt 336 g
Kolhydrater 32 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden