Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen bönsallad med tonfisk

Den här ljumna bönsalladen med tonfisk är inte bara nyttig utan dessutom urgod och perfekt som fräsch lunch. Kombinationen tonfisk, paprika, rödlök, citron och oliver utgör en svåröverträffad salladsklassiker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt tonfisken rinna av.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken.
  3. Blanda citronsaft, olivolja, salt och peppar i en kastrull. Rör ner bönorna och värm dem. Lägg upp de varma bönorna på ett serveringsfat. Fördela tonfisk, paprika och lök på bönorna.
  4. Strö över oliverna och servera salladen genast med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar vita eller röda bönor
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 1 rödlök
  • 1/2 pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 20 gröna eller svarta oliver
Till servering
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan