Liten soppa & sallad på hummer

7
3
Liten soppa & sallad på hummer

Läcker hummersoppa med en tillhörande sidosallad är allt som krävs för en garanterat lyckad måltid! Soppan kokas med bland annat läckra smaksättare som hummerskal, morötter och portvin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Liten soppa & sallad på hummer

Ingredienser

8 portioner
skal från 4 humrar
1/2 gul lök
1 morot
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
5 msk konc hummerfond
1 l vatten
4 dl vispgrädde
2 msk portvin
salt och peppar
1 skvätt konjak

Sallad

köttet från 4 humrar
16 gröna sparrisar
3 avokador
8 stora champinjoner
några olika salladsblad
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk socker
1 tsk salt
lite pressad vitlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ulrika

2009-02-07

Jättegod soppa som inte var så komplicerad att göra. Lägg gärna hummerköttet i soppan strax innan servering istället.

Jeanette

2004-12-31

Mycket fräsch soppa. Vi rekomenderar dock att man serverar hummer köttet i själva soppan och inte som en del i salladen. Både soppa och hummerköttet vinner på detta.

Anders

2002-11-13

God och snabb hummersoppa. Salladen blir dock godare med en hel del pressad citron i dressingen, generöst med vitlök, inga champinjoner. Strö pinjekärnor och hyvlad parmesam över.