Liten soppa & sallad på hummer
![Liten soppa & sallad på hummer](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Läcker hummersoppa med en tillhörande sidosallad är allt som krävs för en garanterat lyckad måltid! Soppan kokas med bland annat läckra smaksättare som hummerskal, morötter och portvin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
![Liten soppa & sallad på hummer](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
8 portioner
skal från 4 humrar
1/2 gul lök
1 morot
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
5 msk konc hummerfond
1 l vatten
4 dl vispgrädde
2 msk portvin
salt och peppar
1 skvätt konjak
Sallad
köttet från 4 humrar
16 gröna sparrisar
3 avokador
8 stora champinjoner
några olika salladsblad
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk socker
1 tsk salt
lite pressad vitlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod soppa som inte var så komplicerad att göra. Lägg gärna hummerköttet i soppan strax innan servering istället.
Ulrika
2009-02-07Mycket fräsch soppa. Vi rekomenderar dock att man serverar hummer köttet i själva soppan och inte som en del i salladen. Både soppa och hummerköttet vinner på detta.
Jeanette
2004-12-31God och snabb hummersoppa. Salladen blir dock godare med en hel del pressad citron i dressingen, generöst med vitlök, inga champinjoner. Strö pinjekärnor och hyvlad parmesam över.
Anders
2002-11-13