Liten soppa & sallad på hummer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Liten soppa & sallad på hummer

Läcker hummersoppa med en tillhörande sidosallad är allt som krävs för en garanterat lyckad måltid! Soppan kokas med bland annat läckra smaksättare som hummerskal, morötter och portvin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med soppan. Hacka hummerskalet i mindre bitar. Skala och hacka lök och morot.
  2. Fräs skalet 5 minuter i olja. Tillsätt lök- och morotshacket. Fräs i ytterligare 5 minuter. Rör ner tomatpuré, kajennpeppar och hummerfond. Fräs i 2 minuter. Häll på vattnet och sjud i 20 minuter. Sila av soppan.
  3. Koka ner soppan till halva volymen. Tillsätt grädde och portvin. Koka upp. Smaka av med salt, peppar och ev konjak.
  4. Salladen: Koka sparrisen mjuk. Dela, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Skiva champinjonerna fint. Riv salladsbladen i mindre bitar.
  5. Blanda olja, vinäger, socker, salt och ev vitlök. Blanda allt till salladen. Lägg upp och garnera med hummerbitar.
  6. Vispa soppan skummig och servera med salladen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • skal från 4 humrar
  • 1/2 gul lök
  • 1 morot
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 5 msk konc hummerfond
  • 1 l vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk portvin
  • salt och peppar
  • 1 skvätt konjak
Sallad
  • köttet från 4 humrar
  • 16 gröna sparrisar
  • 3 avokador
  • 8 stora champinjoner
  • några olika salladsblad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ev lite pressad vitlök
Lägg till i inköpslistan