Liten soppa & sallad på hummer
Läcker hummersoppa med en tillhörande sidosallad är allt som krävs för en garanterat lyckad måltid! Soppan kokas med bland annat läckra smaksättare som hummerskal, morötter och portvin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
skal från 4 humrar
1/2 gul lök
1 morot
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
5 msk konc hummerfond
1 l vatten
4 dl vispgrädde
2 msk portvin
salt
peppar
1 skvätt konjak
Sallad
köttet från 4 humrar
16 gröna sparrisar
3 avokador
8 stora champinjoner
några olika salladsblad
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk socker
1 tsk salt
lite pressad vitlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod soppa som inte var så komplicerad att göra. Lägg gärna hummerköttet i soppan strax innan servering istället.
Ulrika
2009-02-07Mycket fräsch soppa. Vi rekomenderar dock att man serverar hummer köttet i själva soppan och inte som en del i salladen. Både soppa och hummerköttet vinner på detta.
Jeanette
2004-12-31God och snabb hummersoppa. Salladen blir dock godare med en hel del pressad citron i dressingen, generöst med vitlök, inga champinjoner. Strö pinjekärnor och hyvlad parmesam över.
Anders
2002-11-13