Linssoppa med fårostkräm

14
2
Linssoppa med fårostkräm

En soppa värmer gott i magen. Denna linssoppa är dessutom både mättande och fantastiskt smakrik i sin kryddning. Till soppan serverar du en fårostkräm på bland annat fårost, yoghurt och soltorkade tomater som ger fin sälta till linserna.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Linssoppa med fårostkräm

Ingredienser

4 portioner
2 dl gröna linser
1 stor gul lök (à 150 g)
2 msk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 tsk malen koriander
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk malen kanel
ev 1/2 krm saffran
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
10 stora, färska basilikablad
2 msk smör
salt
sambal oelek

Fårostkräm

100 g bulgarisk fårost
1 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
4 soltorkad tomat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Gunilla

2005-02-15

Jag kan inte hitta vare sig fårosten eller de soltorkade tomaterna i listan med ingredienser vilket jag upplever som ett klart minus när jag ska skriva min inköpslista.

Helene

2004-01-02

Alla blev förvånade när de smakade denna soppa. Röran är ett extra plus i kanten.