Linssoppa med fårostkräm
En soppa värmer gott i magen. Denna linssoppa är dessutom både mättande och fantastiskt smakrik i sin kryddning. Till soppan serverar du en fårostkräm på bland annat fårost, yoghurt och soltorkade tomater som ger fin sälta till linserna.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997
Ingredienser
4 portioner
2 dl gröna linser
1 stor gul lök (à 150 g)
2 msk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 tsk malen koriander
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk malen kanel
ev 1/2 krm saffran
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
10 stora, färska basilikablad
2 msk smör
salt
sambal oelek
Fårostkräm
100 g bulgarisk fårost
1 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
4 soltorkad tomat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag kan inte hitta vare sig fårosten eller de soltorkade tomaterna i listan med ingredienser vilket jag upplever som ett klart minus när jag ska skriva min inköpslista.
Gunilla
2005-02-15Alla blev förvånade när de smakade denna soppa. Röran är ett extra plus i kanten.
Helene
2004-01-02