Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Linssoppa med fårostkräm

En soppa värmer gott i magen. Denna linssoppa är dessutom både mättande och fantastiskt smakrik i sin kryddning. Till soppan serverar du en fårostkräm på bland annat fårost, yoghurt och soltorkade tomater som ger fin sälta till linserna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna och rensa dem från ev skräp.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Stek den i smöret tills den fått lätt gyllene färg.
  3. Blanda ner tomatpurén och de torra kryddorna. Fräs i ytterligare någon minut under omrörning.
  4. Slå på vattnet. Tillsätt buljongtärningar, vitlöksklyftor och linser. Låt sjuda tills linserna är riktigt mjuka, ca 30 minuter.
  5. Fårostkräm: Mosa fårosten med yoghurt och vitlök. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner dem. Låt stå och samla smak.
  6. Kör soppan slät i matberedare tillsammans med basilikablad och smör. Om du vill ha en tunnare soppa kan du späda den en aning med vatten. Smaka av med salt och sambal oelek.
  7. Servera soppan med en klick fåroströra och färska örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl gröna linser
  • 1 stor gul lök (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk malen kanel
  • ev 1/2 krm saffran
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 stora, färska basilikablad
  • 2 msk smör
  • salt
  • sambal oelek
Fårostkräm
  • 100 g bulgarisk fårost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 soltorkad tomat
Lägg till i inköpslistan