Linssallad med kyckling och curryyoghurt
Receptet ger dig en god och mättande linssallad. Salladen passar lika bra som en egen måltid eller som en rätt på buffébordet. Salladen som görs av röda linser blandas med salladsärtor, koriander och salladslök samt fräscha söta mangobitar. Till detta serveras stekt kyckling i strimlor och en yoghurtsås med curry. Försvinnande gott!
Ingredienser
4 portioner
Linssallad
1 l vatten
2 tsk salt
3 dl okokta röda linser
1 citron (rivet skal och saften)
2 msk olivolja
500 g strimlad minutfilé av kyckling
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk neutral rapsolja
150 g salladsärtor
1 kruka koriander
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g fryst mango
Curryyoghurt
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 tsk curry
1/2 tsk honung
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1968 KJ / 470 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
lätt och curry yogurt var fantastiskt!
Susan
2021-04-28