Linssallad med kyckling och curryyoghurt

1
0
Linssallad med kyckling och curryyoghurt

Receptet ger dig en god och mättande linssallad. Salladen passar lika bra som en egen måltid eller som en rätt på buffébordet. Salladen som görs av röda linser blandas med salladsärtor, koriander och salladslök samt fräscha söta mangobitar. Till detta serveras stekt kyckling i strimlor och en yoghurtsås med curry. Försvinnande gott!

Skriv ut
Linssallad med kyckling och curryyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Linssallad

1 l
vatten
2 tsk
salt
3 dl
okokta röda linser
1
citron (rivet skal och saften)
2 msk
olivolja
500 g
strimlad minutfilé av kyckling
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
nymald svartpeppar
2 msk
neutral rapsolja
150 g
salladsärtor
1
kruka koriander
1/2
förp salladslök (à 125 g)
250 g
fryst mango

Curryyoghurt

2 dl
turkisk eller grekisk yoghurt
2 tsk
curry
1/2 tsk
honung
2 krm
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1968 KJ / 470 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 25 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept