Linssallad med grillad lax och fetaostcrème
Du sätter guldkant på vardagen genom att tillaga den här färgrika rätten. Den nyttiga linssalladen med rödlök och tomater gör sig exemplariskt med den grillade laxen och den gudomliga fetaostcrèmen.
Ingredienser
4 portioner
4 port gröna linser
1 msk olivolja
saften av 1/2 citron
salt och peppar
2 tomater
1 liten rödlök
70 g babyspenat
4 bitar laxfilé (4 bitar motsvarar ca 600 g)
Fetaostcrème
75 g fetaost
10 svarta eller gröna oliver
2 dl matyoghurt eller lätt crème fraiche
1/2 dl strimlad färsk basilika
peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri Sour Supreme (innehåller soja) i stället för fetaost och matyoghurt/crème fraiche och krydda den enligt ovan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2420 KJ / 578 kCal
Fett0 g
Kommentar
Lättlagat, nyttigt och gott! Jag hade ont om tid, så använde mig av en tetra med färdiga linser. Är inte så förtjust i rå röd lök, så hade i salladslök istället. Funkar också utmärkt med halverade cocktailtomater i salladen!
Marie
2012-02-01