Linssallad med grillad lax och fetaostcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linssallad med grillad lax och fetaostcrème

Du sätter guldkant på vardagen genom att tillaga den här färgrika rätten. Den nyttiga linssalladen med rödlök och tomater gör sig exemplariskt med den grillade laxen och den gudomliga fetaostcrèmen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Låt ev. vatten rinna av. Blanda linserna med olivolja, citronsaft och kryddor, låt det kallna.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i små klyftor. Blanda ner detta och spenaten i linserna.
  3. Fetaostcrème: Mosa osten, skär oliverna i bitar, blanda det med yoghurt och basilika. Smaka av med peppar.
  4. Grilla laxen ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Servera linssalladen med grillad lax och fetaostcrème.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri Sour Supreme (innehåller soja) i stället för fetaost och matyoghurt/crème fraiche och krydda den enligt ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port gröna linser
  • 1 msk olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 70 g babyspenat
  • 4 bitar laxfilé (4 bitar motsvarar ca 600 g)
Fetaostcrème
  • 75 g fetaost
  • 10 svarta eller gröna oliver
  • 2 dl matyoghurt eller lätt crème fraiche
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 578 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden