Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linssallad med äpple

Vill du göra en nyttig och mumsig sallad borde du testa det här receptet. Röda linser sveps in i äppelcidervinäger, rapsolja och persilja och ackompanjeras av syrliga bitar äpplen. Ett vinnande koncept!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna lite kortadre än anvisningen på förpackningen. Blanda en dressing av olja, vinäger och kryddor.
  2. Rör ner dressingen i de varma linserna och låt svalna.
  3. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Skär klyftorna i tunna skivor.
  4. Blanda ner äpple och persilja med linserna.
  5. Servera gärna till Piroger fyllda med köttfärs.

För alla

Linssalladen är fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl röda linser
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 2 äpplen
  • 1 msk fryst persilja eller hackad färsk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden