Linscurry med risnudlar

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
0Klimatsmart
Linscurry med risnudlar

Linser både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig linscurry med härliga smaker från ingefära, lök och morötter. Currypastan och tomatpurén ger linscurryn dess krämighet. Servera tillsammans med risnudlar, tomater och limeklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Linscurry med risnudlar

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
3   morötter
2 msk  riven färsk ingefära
2 msk  olja
1 1/2 tsk  röd currypasta
2 msk  tomatpuré
2   förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 ml  kokosmjölk
1 1/2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4   port risnudlar
1   röd paprika
1   lime
1   förp pärltomater (à ca 200 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2892 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sötpotatiscurry med sojabönor och koriander
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinkyckling med risnudlar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd curry med kyckling och nudlar
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i kokosmjölk med ingefära
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bästa kompisens nudelsoppa
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga