Linscurry med risnudlar
Linser både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig linscurry med härliga smaker från ingefära, lök och morötter. Currypastan och tomatpurén ger linscurryn dess krämighet. Servera tillsammans med risnudlar, tomater och limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 1/2 tsk röd currypasta
2 msk tomatpuré
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 port risnudlar
1 röd paprika
1 lime
1 förp pärltomater (à ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2892 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer