Linscurry med risnudlar

16
0 Klimatsmart
Linscurry med risnudlar

Linser både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig linscurry med härliga smaker från ingefära, lök och morötter. Currypastan och tomatpurén ger linscurryn dess krämighet. Servera tillsammans med risnudlar, tomater och limeklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Linscurry med risnudlar

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
3
morötter
2 msk
riven färsk ingefära
2 msk
olja
1 1/2 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
2
förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 ml
kokosmjölk
1 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
peppar
4
port risnudlar
1
röd paprika
1
lime
1
förp pärltomater (à ca 200 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2892 KJ / 691 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 82 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept