Linscurry med risnudlar

Linser både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig linscurry med härliga smaker från ingefära, lök och morötter. Currypastan och tomatpurén ger linscurryn dess krämighet. Servera tillsammans med risnudlar, tomater och limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 1/2 tsk röd currypasta
2 msk tomatpuré
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 port risnudlar
1 röd paprika
1 lime
1 förp pärltomater (à ca 200 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2892 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stEnkelt, snabbt och gott! Använde belugalinser istället för gröna. Funkade även bra med andra former av kolhydrater, som potatis.
Annelie
Gott. Går att variera. Adderade pak Choi. Krydda gärna lite extra. Koka inte risnudlar för länge, skölj dem i kallt vatten. Har potential att få 4 stjärnor nästa gång.
Theodoros