Linsbollo med spaghetti

Denna bollo kommer få ditt kök att dofta underbart! En tomatsås smaksatt med vitlök, tomatpuré, timjan, rosmarin och lagerblad sätter en hög standard, och det är i denna sås de röda små linserna får koka upp sig. Servera ovanpå en bädd av spaghetti tillsammans med syrliga tomater, och middagen är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Ingredienser
4 portioner
Bolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 förp hela skalade tomater
2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
5 dl vatten
svartpeppar
4 port fullkornsspaghetti
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 475 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJättegott :)!
Angelica
Våra kräsna barn rörde den inte, men vi vuxna tyckte att denna rätt var mycket god! Smakrik och enkel att tillaga. Rekommenderas!
Kajsa
Riktigt god vardagsrätt. Kompletterade med en rejäl grönsakssallad.
Johanna