Linsbiffar

Linsbiffar är både enkla att laga och rika på protein. Dessa smakrika morots- och linsbiffar har en bas av röda linser och är smaksatta med spiskummin och sambal oelek – vilket ger dem både god smak och en härlig färg. De serveras med en krämig och het gurkröra samt ugnsrostad potatis. Har du inte testat att göra biffar tidigare är det dags nu!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk rapsolja
salt
peppar
Biffar
2 dl torkade röda linser
1/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 krm peppar
350 g morötter
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
Gurkröra
1 gurka
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl sojabaserad fraiche paprika & chili
1 vitlöksklyfta
1 förp krispsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 562 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God biffar! Jag kokte mina linser enligt anvisning men mosade dem bara med en gaffel. Hade ingen sambal oelek, tog några matskedar sweetchilisås istället. Väldigt goda till föreslaget tillbehör men även till ris. Kommer göras igen!
Emelie
2025-03-26Kokade linserna knappt klara. Mixade dem bara lite grann och biffarna fick bra konsistens. Klyftpotatis med skal och gurksåsen med sting passade fint till.
Marie
2024-04-15Mixade bara hälften av linserna för att minska risken för ”barnmat” det gick super!
Simone
2024-03-17