Lins- och räksallad med grapefrukt, chili och persilja

En snabb och enkel lins- och räksallad med grapefrukt, chili och persilja är perfekt att slänga ihop när du saknar tillgång till både spis och ugn. Här används förkokta linser och räkor i lake, som blandas med syrlig grapefrukt, krispiga rädisor och sockerärtor. Servera gärna salladen med ett gott bröd till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 grapefrukter (gärna blodgrape)
1 knippe rädisor (à 220 g)
1 förp sockerärtor (à 150 g)
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
1 kruka bladpersilja
2 förp kokta gröna linser (á 380 g)
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
3/4 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Till servering:
bröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi1709 KJ / 407 kCal
Fett18 g
Salt3.2 g
Kolhydrater34 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer