Lins- och chiapuckar med svamp

Chiafrön fungerar här som bindemedel i dessa matiga ”vego-puckar” baserade på kokta röda linser och champinjoner. Svampen tillsammans med vitlök, tahini, paprikapulver och sambal oelek blir en riktig smakbomb! Stek krispiga och bjud med fräscha tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Ingredienser
ca 20 biffar
2 kokta röda linser (à ca 380 g)
2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 vitlöksklyfta
125 g champinjoner
1 msk rapsolja (+ extra till stekning av puckar)
1 msk tahini (sesampaste)
1 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi191 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt0.4 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
5 stHej, när ska majsstärkelsen blandas i och ska smeten vara varm eller kall då eller det spelar ingen roll? Går det att ersätta chiafrö och majsstärkelse med ägg som bindemedel?
Lotta
Hej Jessica! Vi testade nu och kom fram till att de ökar ca dubbelt så mycket vikt. Så om du vill göra det här receptet så ska du koka ca 200 g. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Har bara torkade linser, hur vet jag hur mycket 380g är innan de kokas?
Jessica
Hej Elisabeth! Bilden på webben är tyvärr missvisande. Efter fotograferingen så gjorde vi om receptet, tillsatte bland annat svamp, för att göra dem ännu godare, därav den mörka färgen. De som visas i tidningen har rätt färg. Vi har nu justerat bilden så att den stämmer överens med resultatet. Stek dem i rikligt med olja och vänd dem inte förrän de har fått yta på undersidan så ska de hålla ihop. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Något steg i denna process måste vara bortglömt i receptet. Gjorde precis som det stod men de föll bara isär och och bajsbruna. Skulle kanske allt ha mixats ihop innan smeten fick vila?
Elisabeth