1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
0
1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Luftigt bröd är perfekt att göra grillade mackor med. Här breds två skivor vetelevain med en len ajvar relish-crème, och fylls sedan med saltgurka, ost, rödlök och skinka. Vilken tur att riktigt gott kan vara så enkelt!

1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  ajvar relish
1/2 dl  turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
2   saltgurkor
1/2   rödlök
8   skivor levainbröd
8   skivor ost (gärna Edamer)
8   skivor kokt skinka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för yoghurt. Byt ut edamer mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1195 KJ / 285 kCal
Fett11 g
Salt1.9 g
Kolhydrater28 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillmacka med kyckling, chimichurri, avokado och cheddarost
Betyg 3.3 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macka med stekt halloumi och ajvar relish
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapasbricka med ört- och citronbröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pitabröd med sesamsticks (Vertigo Sticks)
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga