1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

8
0
1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Luftigt bröd är perfekt att göra grillade mackor med. Här breds två skivor vetelevain med en len ajvar relish-crème, och fylls sedan med saltgurka, ost, rödlök och skinka. Vilken tur att riktigt gott kan vara så enkelt!

1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ajvar relish
1/2 dl turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
2 saltgurkor
1/2 rödlök
8 skivor levainbröd
8 skivor ost (gärna Edamer)
8 skivor kokt skinka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för yoghurt. Byt ut edamer mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1195 KJ / 285 kCal
Fett 11 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 28 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden