Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka

Luftigt bröd är perfekt att göra grillade mackor med. Här breds två skivor vetelevain med en len ajvar relish-crème, och fylls sedan med saltgurka, ost, rödlök och skinka. Vilken tur att riktigt gott kan vara så enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ajvar och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skiva gurkorna på längden. Skala och skiva löken tunt.
  3. Bred ajvarcrèmen på alla brödskivorna. Fördela ost, skinka, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 6 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för yoghurt. Byt ut edamer mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 1/2 dl turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 2 saltgurkor
  • 1/2 rödlök
  • 8 skivor levainbröd
  • 8 skivor ost (gärna Edamer)
  • 8 skivor kokt skinka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1195 kJ / 285 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer