Lingonsill

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lingonsill

Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Lingonsill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 svartpepparkorn
1 msk honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott. Jag som har svårt för sill gillar dettsa skarpt, dock tillsatte mindre svartpepparkorn och la i kryddpeppar och nejlikor ( några få ).

    Fredrik

Testa liknande recept

  • Lingon- och enbärssill
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Whisky- och lingonsill
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonsill med pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lingon-och pepparsill
    Betyg 2.5 av 5.270 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ingefärs- och citrussill
    Betyg 4.5 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad