Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lingonsill

Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten, ättiksprit, pepparkorn och honung. Skala och skär morot och lök i skivor.
  2. Lägg lingon, lagerblad och det skivade i lagen. Låt kallna.
  3. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar bra till buffé. Antal portioner är beräknade efter buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 12 svartpepparkorn
  • 1 msk honung
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 2 dl frysta lingon
  • 4 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer