Lingonsill

7
1
Lingonsill

Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Lingonsill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 svartpepparkorn
1 msk honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Passar bra till buffé. Antal portioner är beräknade efter buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Fredrik

2010-12-16

Gott. Jag som har svårt för sill gillar dettsa skarpt, dock tillsatte mindre svartpepparkorn och la i kryddpeppar och nejlikor ( några få ).