Lingonsill

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lingonsill

Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Lingonsill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 svartpepparkorn
1 msk honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Gott. Jag som har svårt för sill gillar dettsa skarpt, dock tillsatte mindre svartpepparkorn och la i kryddpeppar och nejlikor ( några få ).

Fredrik

2010-12-16

Testa liknande recept

Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonsill med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Whisky- och lingonsill
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingon-och pepparsill
Betyg 2.5 av 5.270 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.5 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad