Lingonpavlova med kolagrädde
En julig variant av en klassisk pavlova, alltså spröd marängtårta med lite segt inre. Lätt att baka och otroligt god! Vispa en fluffig maräng med snygga lingon i och forma till en krans. Toppa med grädde blandad med dulce de leche och ringla över syrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
8 portioner
Maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 tsk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl frysta lingon
Kolagrädde
3 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
Lingontopping
1 dl frysta tinade lingon
2 msk rörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Undrar om man ska verkligen lägga i marängen frysta lingon. Sjunker inte den ihop?
Maria
2023-12-13Marängen behöver mycket mer tid i ugnen än angivet. Sitter man lugnt i båten så blir den superbra. Gör även en sommarvariant med frysta blåbär i marängen och jordgubbar på toppen!
Amelie
2020-07-04Fantastiskt god! Har blivit en tradition här hemma på decemberkalaset. Har också prövat att göra så mini-pavlova pajer som blev väldigt söta.
Elina
2018-12-14