Lingonpavlova med kolagrädde

18
5
Lingonpavlova med kolagrädde

En julig variant av en klassisk pavlova, alltså spröd marängtårta med lite segt inre. Lätt att baka och otroligt god! Vispa en fluffig maräng med snygga lingon i och forma till en krans. Toppa med grädde blandad med dulce de leche och ringla över syrliga lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Lingonpavlova med kolagrädde

Ingredienser

8 portioner

Maräng

4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
2 tsk
majsstärkelse
1/2 tsk
salt
1 tsk
färskpressad citronjuice
1 1/2 dl
frysta lingon

Kolagrädde

3 dl
vispgrädde
1 dl
karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)

Lingontopping

1 dl
frysta tinade lingon
2 msk
rörsocker

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Amelie

2020-07-04

Marängen behöver mycket mer tid i ugnen än angivet. Sitter man lugnt i båten så blir den superbra. Gör även en sommarvariant med frysta blåbär i marängen och jordgubbar på toppen!

Elina

2018-12-14

Fantastiskt god! Har blivit en tradition här hemma på decemberkalaset. Har också prövat att göra så mini-pavlova pajer som blev väldigt söta.

Magdalena

2018-01-18

Så jag rekommenderar INTE att göra botten i förväg! Nu, 1.5 dygn efter att den kom ur ugnen, är den alldeles hopsjunken och platt med en motbjudande svampig konsistens.

Redaktionen ICAse

2018-02-07

Hej Magdalena! Om den sjunker ihop och blir svampig så kanske den inte var helt färdiggräddad från början? Marängen måste också vara helt torr. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1343 KJ / 321 kCal
Fett 16 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept