Choklad- och lingonkaka med ingefära

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
0
Choklad- och lingonkaka med ingefära

Chokladkaka med mörk choklad, lingon och färsk ingefära – ett gott alternativ till kladdkaka. Lätt att vispa ihop av mjöl, ägg, smör och socker. Smaksätt med rårörda lingon, grädda och servera med syltad ingefära.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Choklad- och lingonkaka med ingefära

Ingredienser

16 bitar

Kaka

250 g lingon (250 g motsvarar ca 4 dl)
1/2 dl strösocker
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad (70 %)
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)

Syltad ingefära

1 dl smått tärnad färsk ingefära
1 dl rörsocker
3 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Kolhydrater32.2 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Kolasmetana med rårörda lingon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecakerutor med choklad och hallon
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta bananer med chokladkolagrädde
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryfflar med anchochili och choklad
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärschokladkaka med vit chokladmousse
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladkaka med zucchini
Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga