Choklad- och lingonkaka med ingefära

17
0
Choklad- och lingonkaka med ingefära

Chokladkaka med mörk choklad, lingon och färsk ingefära – ett gott alternativ till kladdkaka. Lätt att vispa ihop av mjöl, ägg, smör och socker. Smaksätt med rårörda lingon, grädda och servera med syltad ingefära.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Choklad- och lingonkaka med ingefära

Ingredienser

16 bitar

Kaka

250 g lingon (250 g motsvarar ca 4 dl)
1/2 dl strösocker
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad (70 %)
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)

Syltad ingefära

1 dl smått tärnad färsk ingefära
1 dl rörsocker
3 dl vatten

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och vid behov mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1163 KJ / 278 kCal
Fett 15 g
Kolhydrater 32.2 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden