Fryst citrontårta med kokos

33
12
Fryst citrontårta med kokos

Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Fryst citrontårta med kokos

Ingredienser

10-12 bitar

Kokosbotten

50 g
smör
1 dl
rörsocker
200 g
riven kokos
2
stora ägg
-
smör till formen

Fyllning

5 dl
vispgrädde
200 g
naturell färskost
1
burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
1 msk
finrivet citronskal
1/2 dl
färskpressad citronjuice
-
ev gul hushållsfärg
-
chokladägg till garnering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Eva

4/13/2020

Väldigt väldigt god tårta 😋 Men lagom att ta fram den ca 30-45 min innan servering.

Eva

4/13/2020

Jättegod tårta! 😋

Cecilia

4/13/2020

Den blev mycket torrare än jag trodde så blir nog ingenting jag gör igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2177 KJ / 520 kCal
Fett 47 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept