Fryst citrontårta med kokos

41
14
Fryst citrontårta med kokos

Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Fryst citrontårta med kokos

Ingredienser

10-12 bitar

Kokosbotten

50 g
smör
1 dl
rörsocker
200 g
riven kokos
2
stora ägg
-
smör till formen

Fyllning

5 dl
vispgrädde
200 g
naturell färskost
1
burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
1 msk
finrivet citronskal
1/2 dl
färskpressad citronjuice
-
ev gul hushållsfärg
-
chokladägg till garnering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Marlene

2021-04-09

Mkt god tårta! Jag modifierade receptet lite; rostade kokosen innan jag gjorde botten på bara halva mängden smet för att få mer smak och crunch. Istället för kondenserad mjölk sötade jag med en halv dl honung i själva cheesecaken som då blev ordentligt syrlig och bröt av bra mot bottnen.

Elin

2021-03-04

Vad får man tag i dem fina chokladäggen till garneringen såhär års några veckor innan påsk :)?

Redaktionen ICAse

2021-03-05

Hej Elin! Det är Anthon Berg chokladdragerade mandlar som vi har dekorerat tårtan med. Fråga din ICA-handlare om de har dem i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika

Eva

2020-04-13

Väldigt väldigt god tårta 😋 Men lagom att ta fram den ca 30-45 min innan servering.

Näringsvärde per portion

Energi 2177 KJ / 520 kCal
Fett 47 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept