Fryst citrontårta med kokos

46
20
Fryst citrontårta med kokos

Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Fryst citrontårta med kokos

Ingredienser

10-12 bitar

Kokosbotten

50 g smör
1 dl rörsocker
200 g riven kokos
2 stora ägg
smör till formen

Fyllning

5 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
ev gul hushållsfärg
chokladägg till garnering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Charlotta

2022-05-08

Jättegod! Kan man frysa den två veckor i förväg?

Catarina

2022-04-26

Inte vår favorit, för mycket kokossmak .

Maria johanna

2022-04-18

En favorit direkt! Jag tror att det skulle vara väldigt gott att servera jordgubbar till också.

Näringsvärde per portion

Energi 2177 KJ / 520 kCal
Fett 47 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden