Fryst citrontårta med kokos
Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
10-12 bitar
Kokosbotten
50 g smör
1 dl rörsocker
200 g riven kokos
2 stora ägg
smör till formen
Fyllning
5 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
ev gul hushållsfärg
chokladägg till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2177 KJ / 520 kCal
Fett47 g
Salt0.4 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer
Jättegod. Funkar att göra några dagar innan och förvara i frysen.
Kristina
2023-05-18Skulle man kunna ha i gelatinpulver för att få citronfluffet lite fastare? Blev lite rinnigt ganska fort. M
Malin
2022-06-01Jättegod! Kan man frysa den två veckor i förväg?
Charlotta
2022-05-08