Grov yoghurtlimpa

Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
9
Grov yoghurtlimpa

Denna grova yoghurtlimpa får sin speciella, goda smak av lingonsylt och linfrön. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en deg och lägg den omedelbart i en stor bakform. Ditt nybakade smarriga bröd smakar bäst när det har fått svalna ett tag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Grov yoghurtlimpa

Ingredienser

1 limpa
8 dl  rågsikt
2 dl  rågkross
1 dl  vetekli
1 dl  hela linfrön
1 tsk  salt
1 msk  bikarbonat
5 dl  mild yoghurt
2 dl  lingonsylt
ströbröd till formen

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att äggfritt ströbröd används.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ och använd ströbröd utan mjölk. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar variera med att använda olika sorters sylt eller äpplemos istället för lingonsylt.

Lina

2008-11-04

Gott och enkelt. Fryser in i skivor så ska vi rosta till frukost!

Malin

2008-08-06

Jag hade ingen stor bakform utan använde två mindre vilket fungerade lika bra. Jättegott och saftigt bröd!

Helena

2006-09-14

Näringsvärde per portion

Energi620 KJ / 150 kCal
Fett3 g

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga