Grov yoghurtlimpa
Denna grova yoghurtlimpa får sin speciella, goda smak av lingonsylt och linfrön. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en deg och lägg den omedelbart i en stor bakform. Ditt nybakade smarriga bröd smakar bäst när det har fått svalna ett tag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
1 limpa
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
5 dl mild yoghurt
2 dl lingonsylt
ströbröd till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi620 KJ / 150 kCal
Fett3 g
Kommentarer
väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar variera med att använda olika sorters sylt eller äpplemos istället för lingonsylt.
Lina
2008-11-04Gott och enkelt. Fryser in i skivor så ska vi rosta till frukost!
Malin
2008-08-06Jag hade ingen stor bakform utan använde två mindre vilket fungerade lika bra. Jättegott och saftigt bröd!
Helena
2006-09-14