Grov yoghurtlimpa

29
9
Grov yoghurtlimpa

Denna grova yoghurtlimpa får sin speciella, goda smak av lingonsylt och linfrön. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en deg och lägg den omedelbart i en stor bakform. Ditt nybakade smarriga bröd smakar bäst när det har fått svalna ett tag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Grov yoghurtlimpa

Ingredienser

1 limpa
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
5 dl mild yoghurt
2 dl lingonsylt
ströbröd till formen

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att äggfritt ströbröd används.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ och använd ströbröd utan mjölk. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Lina

2008-11-04

väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar variera med att använda olika sorters sylt eller äpplemos istället för lingonsylt.

Malin

2008-08-06

Gott och enkelt. Fryser in i skivor så ska vi rosta till frukost!

Helena

2006-09-14

Jag hade ingen stor bakform utan använde två mindre vilket fungerade lika bra. Jättegott och saftigt bröd!

Näringsvärde per portion

Energi 620 KJ / 150 kCal
Fett 3 g
Läs mer om näringsvärden