Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grov yoghurtlimpa

Denna grova yoghurtlimpa får sin speciella, goda smak av lingonsylt och linfrön. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en deg och lägg den omedelbart i en stor bakform. Ditt nybakade smarriga bröd smakar bäst när det har fått svalna ett tag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 limpa portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och lingonsylt.
  3. Häll degen i en smord och bröad bakform, ca 2 liter (för 1 limpa).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att äggfritt ströbröd används.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ och använd ströbröd utan mjölk. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 1 limpa
  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 5 dl mild yoghurt
  • 2 dl lingonsylt
  • ströbröd till formen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 620 kJ / 150 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden