ÖVER 60 MIN | Enkel

Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen.
  2. Blanda lingon och florsocker.
  3. Färskostkräm: Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
  4. Varva krämen med krossade pepparkakor och lingon i glas.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparkakorna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, grädde och pepparkakor mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 dl frysta lingon
  • 3/4 dl florsocker
Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 20 pepparkakor