Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

41
10
Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Ingredienser

6-8
2 dl
frysta lingon
3/4 dl
florsocker

Färskostkräm

200 g
färskost
2 dl
vispgrädde
3/4 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
ca 20
pepparkakor

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparkakorna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, grädde och pepparkakor mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Elisabeth

2020-12-29

Mycket gott men ni får vända på pilen - det tar INTE mer än 60 min.

Charlotta

2020-12-25

Mängden florsocker kan definitivt dras ned på. Lade istället till lite vaniljpulver. Hade även i lite rivet citronskal som ett fräscht tillskott. Plus för den snabba och enkla tillagningen på typ 10min

Madeleine

2020-12-23

Enkelt och snabbt för en vanlig människa. Jag bytte ut hälften av sockret till ostblandningen mot 50g vitchoklad och några droppar citron. Perfekt kombo!

Testa liknande recept