Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon
Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
2 dl tinade frysta lingon
3/4 dl florsocker
Färskostkräm
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 20 pepparkakor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1579 KJ / 377 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Hur många portioner är detta receptet på?
Sandra
2024-12-11Hej Sandra! Receptet är för 6-8 portioner. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Tog saffran i krämen och serverade med pepparkakor och filéade apelsiner.
Pernilla
2024-12-06Kan man göra detta i förväg?
Carolina
2024-11-27Hej Carolina! Jag skulle inte rekommendera det. Kanske några timmar men inte så mycket längre. Färskostkrämen kan nämligen släppa lite och bli lös om man har otur. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-27