Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon
Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
2 dl tinade frysta lingon
3/4 dl florsocker
Färskostkräm
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 20 pepparkakor
För alla
Kontrollera noga innehållet i pepparkakorna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, grädde och pepparkakor mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1579 KJ / 377 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Blev bjuden på detta. Wow underbart. Lingonen utbytta mot lime.
Anita
2024-02-16Fantastiskt god efterrätt nära julen som uppskattades av gästerna
Maria
2023-12-05Jättegott och enkelt,uppskattat!
Kerstin
2023-01-06