Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

1
0
Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

En klassisk julkorv behöver inte göras från grunden, det går lika bra att koka en färdigköpt korv i kryddor för att få den rätta julsmaken. Här kan du även göra en gräddig sås på buljongen som blir över. Servera med rostad brysselkål och mejram.

Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Ingredienser

8 bufféportioner

Brysselkål

500 g brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl mandelspån
saft och skal av 1 citron
1 dl russin

Korv

1 gul lök
1 l vatten
1 tsk salt
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 st julkorvar (à 300 g)

Sås

3 dl buljong från korvspadet
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 msk grovkornig senap
1/2 kruka mejram

Till garnering

1/2 kruka mejram

För alla

Läs noga innehållet på korven. Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1169 KJ / 279 kCal
Fett 23 g
Salt 1.23 g
Kolhydrater 12 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden