Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron
En klassisk julkorv behöver inte göras från grunden, det går lika bra att koka en färdigköpt korv i kryddor för att få den rätta julsmaken. Här kan du även göra en gräddig sås på buljongen som blir över. Servera med rostad brysselkål och mejram.
Ingredienser
8 bufféportioner
Brysselkål
500 g brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl mandelspån
saft och skal av 1 citron
1 dl russin
Korv
1 gul lök
1 l vatten
1 tsk salt
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 st julkorvar (à 300 g)
Sås
3 dl buljong från korvspadet
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 msk grovkornig senap
1/2 kruka mejram
Till garnering
1/2 kruka mejram
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett23 g
Salt1.23 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer