Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

En klassisk julkorv behöver inte göras från grunden, det går lika bra att koka en färdigköpt korv i kryddor för att få den rätta julsmaken. Här kan du även göra en gräddig sås på buljongen som blir över. Servera med rostad brysselkål och mejram.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Brysselkål: Ansa kålen och dela den på längden och lägg i ugnssäker form. Ringla över oljan och klicka på smöret, krydda med salt och peppar. Rosta kålen gyllenbrun mitt i ugnen 20-25 minuter. Lägg i mandel, citronskal och -saft samt russin när det återstår ca 5 minuter av tiden.
  3. Korv: Skala och skiva löken. Koka upp vattnet med salt, lagerblad, svartpeppar och lök och koka ca 10 minuter. Ta korven ur förpackningen och sjud den ca 10 minuter under lock. Ta upp korven och sila av buljongen i en kastrull.
  4. Sås: Blanda 3 dl av korvbuljongen (för 8 bufféportioner) med grädden och koka ihop ca 3 minuter. Blanda majstärkelsen med lite kallt vatten och red av såsen och koka några minuter. Blanda ner senapen och smaka ev. av med lite salt.
  5. Skiva korven. Repa och hacka mejram. Värm korven i såsen och vänd ner mejram.
  6. Till garnering: Servera korven med rostad brysselkål och sås, garnera med lite mejramen.

För alla

Läs noga innehållet på korven. Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Brysselkål
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl mandelspån
  • saft och skal av 1 citron
  • 1 dl russin
Korv
  • 1 gul lök
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 st julkorvar (à 300 g)
Sås
  • 3 dl buljong från korvspadet
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1/2 kruka mejram
Till garnering
  • 1/2 kruka mejram
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1169 kJ / 279 kCal