Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Gravad lax hör julen till och har man tid att göra sin egen är detta recept en riktig fullträff. En lingon- och apelsingravad lax doftar underbart och smakerna har en självklar plats på julbordet. En tydlig smak av svartpeppar balanserar det syrliga från lingonen och apelsinen. En framtida klassiker?

Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin

Ingredienser

15 bufféportioner
1 dl lingon
2 tsk svartpepparkorn
4 msk salt
4 msk strösocker
2 bitar färsk laxfilé med skinn, gärna mittbitar (à 500 g)
1 apelsin

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gjorde den till jul bara såå god , gör samma till påsk !

    Birgitta

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi276 KJ / 66 kCal
Fett3 g
Salt1.61 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Pepprig apelsin- och kardemummaglögg
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lingongravad lax med fänkålssallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk gravad lax av morot
    Betyg 3.9 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alkoholfri julbål med ginger ale
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad