Lingongravad lax med fänkålssallad

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lingongravad lax med fänkålssallad

Gravad lax på ett nytt sätt – med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Lingongravad lax med fänkålssallad

Ingredienser

8-10 portioner
4 msk strösocker
4 msk salt
150 g tinade frysta lingon
2 tsk svartpeppar
1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Fänkålssallad

1 fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk grovkornig senap
1 dl finhackad dill (+ ev extra till garnering)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 portioner.
Energi1213 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein26 g

Testa liknande recept

  • Snabbgravad tataki-lax
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårörda lingon
    Betyg 4.4 av 5.186 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Honungsrårörda lingon
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Honungslingon
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad