Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
0
Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Den sötsyrliga lingonglassen blir en perfekt avslutning på middagen! Tillsammans med knäckiga ingefärsflarn blir det här en riktig höjdare. Tänk dock på att glassen vill stå i frysen i minst fyra timmar före servering!

Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Ingredienser

6 portioner
250 g frysta lingon
1 dl strösocker
6 portionsformar med raka kanter, ca 5 cm i diameter och som rymmer ca 1 dl, klippt i remsor ca 7 x 17 cm att fylla glassen i
1 l vaniljglass
1 vaniljstång
200 g naturell färskost

Ingefärsflarn

ca 1 msk hackad syltad ingefära
50 g osaltat smör (rumstempererat)
1/2 dl strösocker
1/2 msk flytande glykos
1 1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl mandelspån
2 msk vetemjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2009 KJ / 481 kCal
Fett28.8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater48 g
Protein6.9 g

Testa liknande recept

Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakshuslim
Betyg 3.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga