Lingonglassufflé med ingefärsflarn

32
0
Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Den sötsyrliga lingonglassen blir en perfekt avslutning på middagen! Tillsammans med knäckiga ingefärsflarn blir det här en riktig höjdare. Tänk dock på att glassen vill stå i frysen i minst fyra timmar före servering!

Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Ingredienser

6 portioner
250 g frysta lingon
1 dl strösocker
6 portionsformar med raka kanter, ca 5 cm i diameter och som rymmer ca 1 dl, klippt i remsor ca 7 x 17 cm att fylla glassen i
1 l vaniljglass
1 vaniljstång
200 g naturell färskost

Ingefärsflarn

ca 1 msk hackad syltad ingefära
50 g osaltat smör (rumstempererat)
1/2 dl strösocker
1/2 msk flytande glykos
1 1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl mandelspån
2 msk vetemjöl

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass, laktosfri cream cheese och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vaniljglass mot havre-, ris- eller sojabaserad glass. Välj mjölkproteinfri färskost. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 481 kCal
Fett 288 g
Salt 7 g
Kolhydrater 48 g
Protein 69 g
Läs mer om näringsvärden