Lingonglassufflé med ingefärsflarn
Den sötsyrliga lingonglassen blir en perfekt avslutning på middagen! Tillsammans med knäckiga ingefärsflarn blir det här en riktig höjdare. Tänk dock på att glassen vill stå i frysen i minst fyra timmar före servering!
Ingredienser
6 portioner
250 g frysta lingon
1 dl strösocker
6 portionsformar med raka kanter, ca 5 cm i diameter och som rymmer ca 1 dl, klippt i remsor ca 7 x 17 cm att fylla glassen i
1 l vaniljglass
1 vaniljstång
200 g naturell färskost
Ingefärsflarn
ca 1 msk hackad syltad ingefära
50 g osaltat smör (rumstempererat)
1/2 dl strösocker
1/2 msk flytande glykos
1 1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl mandelspån
2 msk vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 481 kCal
Fett28.8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater48 g
Protein6.9 g
Kommentarer