Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Den sötsyrliga lingonglassen blir en perfekt avslutning på middagen! Tillsammans med knäckiga ingefärsflarn blir det här en riktig höjdare. Tänk dock på att glassen vill stå i frysen i minst fyra timmar före servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glassufflé: Tina lingonen tillsammans med sockret i en bunke. Rör om då och då. Mosa dem grovt med en gaffel när de tinat.
  2. Rulla cylindrar av pappret som passar i portionsformarna. Fäst skarven med gem och ställ dem i formarna.
  3. Låt glassen tina lite. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa glassen mjuk tillsammans med vaniljfrön och färskost. Vänd ner hälften av lingonen i glassmeten, spara resten i kylskåp till servering.
  4. Häll glassmeten i en spritspåse. Fördela smeten i papperscylindrarna som står i portionsformarna. Jämna till ytan och sätt in i frysen minst 4 timmar.
  5. Ingefärsflarn: Sätt ugnen på 175°C.
  6. Hacka ingefäran i små bitar.
  7. Rör ihop smör och socker. Blanda ner glykos, syltad- och malen ingefära. Vänd ner mandel och mjöl.
  8. Klicka smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna lite på plåten innan de läggs på galler för kallna.
  10. Servering: Ta ut glassformarna ur frysen. Värm dem försiktigt i botten och tag ur glasscylindern. Ta bort pappret runt om och ställ tillbaks glassen i formen. Fördela resten av lingonen på glassen och servera med ingefärsflarn.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass, laktosfri cream cheese och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vaniljglass mot havre-, ris- eller sojabaserad glass. Välj mjölkproteinfri färskost. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 6 portionsformar med raka kanter, ca 5 cm i diameter och som rymmer ca 1 dl, klippt i remsor ca 7 x 17 cm att fylla glassen i
  • 1 l vaniljglass
  • 1 vaniljstång
  • 200 g naturell färskost
Ingefärsflarn
  • ca 1 msk hackad syltad ingefära
  • 50 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 msk flytande glykos
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl mandelspån
  • 2 msk vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 481 kCal