Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Getostfritters med äppel- och lingonchutney

Makalöst goda getostfritters som du friterar innan de serveras med en syrlig och fräsch chutney bestående av äpple, lingon, rödlök och äppelcidersvinäger. Bjud på de krispiga tilltuggen till fördrinken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med chutneyn. Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Fräs äppel- och lökhacket i olja utan att det tar färg.
  3. Tillsätt lingon, socker och vinäger. Låt sjuda utan lock 6–8 minuter, tills det mesta av vätskan kokat bort. Krydda med salt. Servera ljummen.
  4. Skär bort ev kant från osten. Skär osten i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna i hälften om de är stora eller rulla till valnötsstora bollar.
  5. Häll mjöl och panko på separata tallrikar. Vispa upp äggen i en skål. Kan förberedas hit.
  6. Vänd osten först i mjöl, sedan ägg och därefter panko. Lägg dem på ett fat.
  7. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till ca 175°C (ha ett passande lock till hands och använd en termometer).
  8. Lägg i 3–4 ostbitar åt gången och fritera runt om till gyllenbrun färg, 1–2 minuter. Var mycket försiktig, då det är hett och kan skvätta. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och servera till chutneyn.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g getost av chèvretyp
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl pankomjöl
  • 2 ägg
  • rapsolja till fritering
  • salt
Äppel- och lingonchutney
  • 1 äpple
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl lingon
  • 3 msk socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan