Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonbröd med citronfärskost

Lingonbröd är ett lättbakat och matigt bröd. Solroskärnor, linfrön, rågkross och lingonsylt gör brödet grovt och smakligt. Servera gärna med citronfärskost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 bröd) med matfett.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
  4. Skrapa ner degen i bakformen.
  5. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
  6. Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.
  7. Servera brödet med Citronfärskost.

Observera att näringsvärdet är endast uträknat för lingonbrödet.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl rågkross
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 dl lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?