Lingonbröd med citronfärskost
Lingonbröd är ett lättbakat och matigt bröd. Solroskärnor, linfrön, rågkross och lingonsylt gör brödet grovt och smakligt. Servera gärna med citronfärskost.
Ingredienser
1 bröd
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl lingonsylt
Gör så här
Observera att näringsvärdet är endast uträknat för lingonbrödet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1175.5 KJ / 280.9 kCal
Fett4.4 g
Kommentarer
Svar till Hans Prag: Det är bikarbonaten som färgar solrosfröna - ofarligt men lite tråkigt..
Maria
2009-12-20Jättegott bröd men efter ett par dagar blir solrosfröna gröna - varför det?
Hans
2009-01-18Jag har bakat detta bröd två gånger den senaste veckan, det blev jättegott. Enkelt att göra. Blande även till citronfärskosten. Jättegott o nyttigt till brödet!
Britt
2008-02-18