Lingonbröd med citronfärskost

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
3
Lingonbröd med citronfärskost

Lingonbröd är ett lättbakat och matigt bröd. Solroskärnor, linfrön, rågkross och lingonsylt gör brödet grovt och smakligt. Servera gärna med citronfärskost.

Lingonbröd med citronfärskost

Ingredienser

1 bröd
5 dl  vetemjöl
2 dl  grovt rågmjöl
1 dl  solroskärnor
1/2 dl  hela linfrön
1/2 dl  rågkross
2 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
5 dl  naturell yoghurt (3%)
1 dl  lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Observera att näringsvärdet är endast uträknat för lingonbrödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Svar till Hans Prag: Det är bikarbonaten som färgar solrosfröna - ofarligt men lite tråkigt..

Maria

2009-12-20

Jättegott bröd men efter ett par dagar blir solrosfröna gröna - varför det?

Hans

2009-01-18

Jag har bakat detta bröd två gånger den senaste veckan, det blev jättegott. Enkelt att göra. Blande även till citronfärskosten. Jättegott o nyttigt till brödet!

Britt

2008-02-18

Testa liknande recept

Lingonlimpa med gräddfil
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågkakor
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga