Lingonbröd med citronfärskost
![Lingonbröd med citronfärskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16740/cf_259/lingonbrod_med_citronfarskost.jpg)
Lingonbröd är ett lättbakat och matigt bröd. Solroskärnor, linfrön, rågkross och lingonsylt gör brödet grovt och smakligt. Servera gärna med citronfärskost.
![Lingonbröd med citronfärskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16740/cf_259/lingonbrod_med_citronfarskost.jpg)
Ingredienser
1 bröd
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl lingonsylt
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör så här
Observera att näringsvärdet är endast uträknat för lingonbrödet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Svar till Hans Prag: Det är bikarbonaten som färgar solrosfröna - ofarligt men lite tråkigt..
Maria
2009-12-20Jättegott bröd men efter ett par dagar blir solrosfröna gröna - varför det?
Hans
2009-01-18Jag har bakat detta bröd två gånger den senaste veckan, det blev jättegott. Enkelt att göra. Blande även till citronfärskosten. Jättegott o nyttigt till brödet!
Britt
2008-02-18