Lingonbröd med citronfärskost

19
3
Lingonbröd med citronfärskost

Lingonbröd är ett lättbakat och matigt bröd. Solroskärnor, linfrön, rågkross och lingonsylt gör brödet grovt och smakligt. Servera gärna med citronfärskost.

Lingonbröd med citronfärskost

Ingredienser

1 bröd
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Observera att näringsvärdet är endast uträknat för lingonbrödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Maria

2009-12-20

Svar till Hans Prag: Det är bikarbonaten som färgar solrosfröna - ofarligt men lite tråkigt..

Hans

2009-01-18

Jättegott bröd men efter ett par dagar blir solrosfröna gröna - varför det?

Britt

2008-02-18

Jag har bakat detta bröd två gånger den senaste veckan, det blev jättegott. Enkelt att göra. Blande även till citronfärskosten. Jättegott o nyttigt till brödet!

Testa liknande recept

Rågkakor
Grov yoghurtlimpa
Frukostbröd med havre
Danskt rågbröd