Rågkakor

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rågkakor

Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rågkakor

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kruskakli
3 dl grovt rågmjöl
100 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.
00:05:00
00:40:00
00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.

Carina

2021-04-13

Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.

Rose-marie

2005-08-23

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonbröd med citronfärskost
Betyg 4.1 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.145 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad