Rågkakor
Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
12 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kruskakli
3 dl grovt rågmjöl
100 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg vetemjöl
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.
Tips
I stället för hålkakor kan man göra bullar, det blir då ca 40 stycken (om man utgår från grundreceptet för 12 kakor).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.
Carina
2021-04-13Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.
Rose-marie
2005-08-23