Rågkakor

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Rågkakor

Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rågkakor

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 l  vatten
2 msk  salt
1 dl  rågkross
1 dl  hela linfrön
1 dl  vetegroddar
1 dl  kruskakli
3 dl  grovt rågmjöl
100 g  jäst
2 dl  fingervarmt vatten
2 msk  sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg  vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.

Tips

I stället för hålkakor kan man göra bullar, det blir då ca 40 stycken (om man utgår från grundreceptet för 12 kakor).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.

Carina

2021-04-13

Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.

Rose-marie

2005-08-23

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonbröd med citronfärskost
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga