Rågkakor
Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
12 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kruskakli
3 dl grovt rågmjöl
100 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg vetemjöl
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.
Carina
2021-04-13Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.
Rose-marie
2005-08-23