Enkel bärkrisp

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Enkel bärkrisp

Enkel, snabblagad och somrig smulpaj som får extra djup av muscovadorörsocker. Välj dina favoritbär eller det trädgården har att erbjuda. Servera bärkrispet med en krämig vaniljsås eller vaniljglass.

Enkel bärkrisp

Ingredienser

1 st pajform

Bärkrisp

1 l  blandade bär
1 dl  rörsocker strö
1 msk  vaniljsocker
2 dl  mörkt muscovadorörsocker
1 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  malen kanel
2 dl  havregryn
100 g  rumsvarmt smör

Vaniljkräm

5 dl  mjölk
3 msk  vaniljsocker
1 tsk  vaniljpulver
1 dl  strösocker
6 st  äggulor
3 msk  majsstärkelse
50 g  mjukt smör

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj ren havre/glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild från Dansukker.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1706 KJ / 408 kCal
Fett17 g
Salt0.25 g
Kolhydrater56 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fläderpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tartletter med vaniljkräm och färska bär
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjord isglass
Betyg 3.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsylt med citron och mynta
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga