Enkel bärkrisp
![Enkel bärkrisp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_140904/cf_259/enkel_barkrisp.jpg)
Enkel, snabblagad och somrig smulpaj som får extra djup av muscovadorörsocker. Välj dina favoritbär eller det trädgården har att erbjuda. Servera bärkrispet med en krämig vaniljsås eller vaniljglass.
![Enkel bärkrisp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_140904/cf_259/enkel_barkrisp.jpg)
Ingredienser
1 st pajform
Bärkrisp
1 l blandade bär
1 dl rörsocker strö
1 msk vaniljsocker
2 dl mörkt muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
2 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
Vaniljkräm
5 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g mjukt smör
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj ren havre/glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Recept och bild från Dansukker.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1706 KJ / 408 kCal
Fett17 g
Salt0.25 g
Kolhydrater56 g
Protein5 g
Kommentarer