Limemarinerade jordgubbar med mascarpone
Limemarinerade jordgubbar med mascarpone är en perfekt rätt till buffébordet. Skivade jordgubbar blandas med limeskal och socker, därefter gör du en härlig mascarponecrème till jordgubbarna. Toppa med grovkrossad biscotti.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
10 portioner
2 l jordgubbar
3 lime
1/2 dl strösocker
500 g mascarponeost
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
10 biscotti (italienska mandelskorpor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett18.7 g
Kolhydrater26.2 g
Protein2.6 g
Kommentarer
Mumms. Så fräsch efterrätt 🤩
Frida
2023-07-31Så underbart gott. Har gjort denna enkla efterrätt flera gånger.
Ann-charlotte
2020-07-04Detta var himmelskt gott. Enkelt att göra också! Hade ingen biscotti hemma så jag tog lite crunchy(med jordgubb&yoghurtsmak men det kvittar nog) och det fungerade minst lika bra! Kommer göra om detta igen!
Cornelia
2013-08-12