Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone är en perfekt rätt till buffébordet. Skivade jordgubbar blandas med limeskal och socker, därefter gör du en härlig mascarponecrème till jordgubbarna. Toppa med grovkrossad biscotti.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Riv skalet på limen. Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna.
  3. Vispa mascarponen med florsocker och vatten.
  4. Krossa biscottiskorporna grovt.
  5. Servera jordgubbarna med mascarponecrèmen. Toppa med biscotticrunch.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria biscotti eller annan glutenfri kaka.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche och vispad laktosfri grädde (250 g mascarpone motsvarar 1 dl laktosfri crème faiche och 1,5 dl vispad laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 l jordgubbar
  • 3 lime
  • 1/2 dl strösocker
  • 500 g mascarponeost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 10 biscotti (italienska mandelskorpor)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1200 kJ / 287 kCal