Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

31
2
Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone är en perfekt rätt till buffébordet. Skivade jordgubbar blandas med limeskal och socker, därefter gör du en härlig mascarponecrème till jordgubbarna. Toppa med grovkrossad biscotti.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Ingredienser

10 portioner
2 l jordgubbar
3 lime
1/2 dl strösocker
500 g mascarponeost
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
10 biscotti (italienska mandelskorpor)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria biscotti eller annan glutenfri kaka.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche och vispad laktosfri grädde (250 g mascarpone motsvarar 1 dl laktosfri crème faiche och 1,5 dl vispad laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ann-charlotte

2020-07-04

Så underbart gott. Har gjort denna enkla efterrätt flera gånger.

Cornelia

2013-08-12

Detta var himmelskt gott. Enkelt att göra också! Hade ingen biscotti hemma så jag tog lite crunchy(med jordgubb&yoghurtsmak men det kvittar nog) och det fungerade minst lika bra! Kommer göra om detta igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1200 KJ / 287 kCal
Fett 18.7 g
Kolhydrater 26.2 g
Protein 2.6 g
Läs mer om näringsvärden