Limemarinerade jordgubbar med mascarpone är en perfekt rätt till buffébordet. Skivade jordgubbar blandas med limeskal och socker, därefter gör du en härlig mascarponecrème till jordgubbarna. Toppa med grovkrossad biscotti.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2008
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria biscotti eller annan glutenfri kaka.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche och vispad laktosfri grädde (250 g mascarpone motsvarar 1 dl laktosfri crème faiche och 1,5 dl vispad laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.
Kommentarer
Ann-charlotte
2020-07-04Så underbart gott. Har gjort denna enkla efterrätt flera gånger.
Cornelia
2013-08-12Detta var himmelskt gott. Enkelt att göra också! Hade ingen biscotti hemma så jag tog lite crunchy(med jordgubb&yoghurtsmak men det kvittar nog) och det fungerade minst lika bra! Kommer göra om detta igen!