Limekryddad räkpasta med paprika, squash, crème fraiche och sesamfrön är en både luxuös och snabblagad pastarätt. Woka ingredienserna och garnera pastan med koriander eller bladpersilja.
Ingredienser
4 portioner
500 g räkor (med skal)
1 msk olja
2 msk sesamfrö
1 grön paprika
1 gul paprika
1 liten squash
saft och skal från 1 lime
1 msk brun farin
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl crème fraiche
280 g pasta (t ex tagliatelle)
Till servering
koriander eller bladpersilja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Verkligen en god maträtt. Passar lika bra en vanlig vardag som till helgen med gäster. Använde färska räkor och hade i lite strimlad chili och lite hackad koriander. Blev kanon!!
Johanna
2005-11-24
Kanon gott!
Den som inte har prövat detta recept måste göra det.
Håller annars med Kristina om att det inte räcker till mer än tre personer.
Tobias
2005-02-28
Gott med limesmaken. Receptet är lite snålt tilltaget, det räcker högst till 3 portioner. Enkelt att göra, ha gärna i mer kajennpeppar, annars blir det lite tamt.
Kommentarer
Verkligen en god maträtt. Passar lika bra en vanlig vardag som till helgen med gäster. Använde färska räkor och hade i lite strimlad chili och lite hackad koriander. Blev kanon!!
Johanna
2005-11-24Kanon gott! Den som inte har prövat detta recept måste göra det. Håller annars med Kristina om att det inte räcker till mer än tre personer.
Tobias
2005-02-28Gott med limesmaken. Receptet är lite snålt tilltaget, det räcker högst till 3 portioner. Enkelt att göra, ha gärna i mer kajennpeppar, annars blir det lite tamt.
Kristina
2003-09-27