Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Limekryddad räkpasta

Limekryddad räkpasta med paprika, squash, crème fraiche och sesamfrön är en både luxuös och snabblagad pastarätt. Woka ingredienserna och garnera pastan med koriander eller bladpersilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs räkor och sesamfrö hastigt i woken. Lägg upp på ett fat.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Fräs paprika- och squashstrimlor i woken.
  3. Tillsätt limeskal, limesaft, farin, salt, kajennpeppar och crème fraiche.
  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda ner den och räkorna i woken.
  5. Till servering: Garnera med koriander eller bladpersilja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor (med skal)
  • 1 msk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 liten squash
  • saft och skal från 1 lime
  • 1 msk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 280 g pasta (t ex tagliatelle)
Till servering
  • koriander eller bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer